Android'li Telefonlar, Basılmış Kafaya Boğun Eğdi

Android'li telefonlardaki yüz tanıma işlevi, iPhone'un Face ID'si karşısında sınıfta kaldı.

Baskı kafa Android'i kandırdı!

Apple 2017'de Face ID'yi tanıttığından bu yana yüz tanıma işlevinde rakiplerinden bir adım öndeydi. Android'li telefonlar bu sürede Apple'a yetişmeye çalıştılar ve şimdi yeni bir araştırma, bu çalışmaların henüz başarılı olmadığını söylüyor.

Android'li Telefonlar, Basılmış Kafaya Boğun Eğdi

Forbes'in yaptığı testte Galaxy Note 8, Galaxy S9, LG G7 ThinQ ve OnePlus 6, üç boyutlu olarak yazdırılmış bir kafayla açılabildi. iPhone X'in Face ID teknolojisini böyle yapay bir kafayla aldatmanız ise pek mümkün değil. Bunun nedeni, iPhone'da kullanılan teknolojinin biraz farklı olması.

Face ID kullanıcıyı tanımak için bir dizi sensörden faydalanırken Android'li telefonlar, bu konuda çok daha az güvenlik sunan ön kameraya güveniyor. Testte bazı Android'li telefonlar, diğerlerine göre daha iyi sonuçlar verdi. Örneğin Note 8 ve Galaxy S9, iris tarayıcısı sayesinde basılmış kafayla kandırılamıyor. Ancak testin en kötüsü olan OnePlus 6, model kafayı her gördüğünde kilidi hemen açtı.

Test, Android'in yüz algılama işlevinin yüksek güvenlikten çok rahatlık için tasarlandığını gösteriyor. Telefonunuzu açmak için kafanızın modeliyle dolaşan bir saldırgana rastlama olasılığınız elbette düşük. Ancak bazı Android'li telefonlar, fotoğrafınızı gördüğünde bile teslim olabiliyor.

Bu nedenle Android'li telefonunuzda yüzle kilit açma yerine parmak izi gibi daha güvenli bir yöntemi tercih edebilirsiniz. Mutlaka yüzle kilit açmak istiyorsanız, yeni iPhone modelleri için bir miktar para dökmeniz gerekecek.

Okuyucu Yorumları