Android'li Telefonunuz Neden Açılmıyor?

Android'li telefonunuz veya tabletiniz, sizi simsiyah bir ekranla mı karşılıyor? Sorun ne olabilir, beraber bakalım.

Android'iniz neden açılmıyor?

Telefonunuzun güç düğmesine bastığınızda hiçbir şey olmaması, kabus gibi bir olay. Android'li cihazınız hayat belirtisi göstermiyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir.

1. Şarj Sorunu

Telefonunuz açılmıyorsa sorun genellikle bu noktadadır. Öncelikle telefonu şarj ettiğinizden emin olun. Şarj adaptörü, elektrik prizine tam olarak takılmış mı ve priz, açık mı?

USB portunu toz, kir gibi şeylerin tıkamadığından da emin olun. Kirlenmiş portları basınçlı havayla temizlemeyi deneyin.

2. Pili Çıkarıp Takın

Telefonun pilini çıkarıp takmayı deneyin. Piliniz kolayca sökülmüyorsa, güç düğmesini birkaç saniye basılı tutun. Üreticiye göre 10 ile 30 saniye arasında basılı tutmanız gerekebilir.

3. Pili Kontrol Edin

Şarj cihazının çalıştığından eminseniz, pile odaklanmanın zamanı gelmiş olabilir. Çoğu telefon ve tabletin pili birkaç senelik kullanımdan sonra performansını kaybediyor ve zamanla tamamen işlevsiz hale gelebiliyor.

Telefonu şarja bağladıktan sonra bir dakika bekleyin ve ekranda pil simgesinin çıkıp çıkmadığına bakın. Eğer gelmiyorsa, pili değiştirmeniz gerekebilir.

4. Ekranı Kontrol Edin

Ekranınız bozuksa, güç gelmiyor gibi görünebilir. Güç düğmesini 30 saniye basılı tutun ve açılış işleminin tamamlanması için en az iki dakika bekleyin. Şimdi kendinizi başka bir telefondan arayın. Telefon çalıyorsa ve ekranda hiçbir şey yoksa, ekranınız bozulmuş demektir.

5. Sıfırlamayı Deneyin

Düzgün yapılmamış bir güncelleme veya Custom ROM'daki bir sorun, cihazın giriş ekranına ulaşmasını engelleyebilir. Bu durumda cihazı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunu birçok cihazda güç ve ses kısma düğmelerine aynı anda, birkaç saniye boyunca basarak açılan Recovery modunda yapabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları