Anlamsız hata mesajlarına kesin çözüm

PC çöktüğünde ekrana gelen "0×0BJS00341110B12" gibi hata mesajlarından sıkılanlara özel bir araç...

Bilgisayar neden çöktü?

Windows yüklü bilgisayarların beklenmedik zamanlarda çökmesi ve özellikle de hiç sevilmeyen mavi ekran hatasına yol açması yıllar boyu sayısız bilgisayar kullanıcısının sorunu olmuştur. Hatta görünen o ki Windows 7 de bile eski dostumuz mavi ekran hatasından tam olarak kurtulmuş değiliz. Bu gibi beklenmedik çökmelerin yol açtığı en büyük sorun üzerinde çalıştığınız her şeyi kaybetmenizin yanı sıra, sorunun kaynağı hakkında fikir edinememektir. Çünkü bu hatalar genellikle size hatanın kaynağı olarak "0×0BJS00341110B12" gibi bir bellek adresi veya "nvlddmkm.sys" gibi bir sistem dosyasını gösterir ama sorunun kaynağını tam olarak açıklamaz.

WhoCrashed adlı ufak ve ücretsiz bir program ise bu gizemi çözmenize yardımcı olabiliyor. Program bilgisayarınızın beklenmedik çökmelerini bir kayıt dosyasına kaydediyor ve Windows'un gösterdiği hata mesajının asıl kaynağını da belirtebiliyor. Böylece örneğin sorun bir donanım sürücüsü ile ilgiliyse üreticinin internet sitesinden yeni sürümünü indirerek sorununuzu çözebiliyorsunuz.

Sisteminizdeki çökmeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız WhoCrashed adlı programı şuradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları