Annoymous fena coştu!

Ardı ardına yaptıkları ve asla sözde kalmayan tehditler, Anonymous'un geldiği noktayı ispatlıyor!

Annoymous fena coştu!

Anonymous, yani günümüzde en çok korkulan ve korkutucu tehditler savuran hacker grubu... Birçok farklı hack olayında karşımıza çıkan Anonymous, bu sefer de basına "Daha çok online saldırı olacak." uyarısında bulundu.

Yaptığı 4 Nisan saldırısında açık bir şekilde; "Bundan sonra her Cumartesi günü İngiltere'nin hükümet siteslerine yapacağımız DDoS saldırına hazır olun." diyen hacker grubu, geçtiğimiz Cumartesi günü Home Office isimli siteye erişimi tamamen engellemişti. Hack'lenen site hakkında konuşan resmi makamlara göreyse site üzerinde herhangi önemli bir dosya kaybı yaşanmadı ve artık her şey normale geri döndü.

DDoS, yani rahatsız ederek sunucuyu devre dışı bırakmaya yarayan bu hack saldırısı, web sunucusu üzerine çok fazla istek gönderiyor ve bir noktadan sonra sunucu bütün bu isteklere cevap veremeyerek devre dışı kalıyor. Home Office sayfası saat 21:00 sularında erişilemez konuma gelmiş ve 05:00'e kadar da böyle kalmıştı. Yapılan bu protestonun suçluların geri iadesi için mi yoksa bir gözetim için mi yapıldığı henüz bilinmiyor.

Ardı ardına gelen mesaj ve tehditler bu kadar da değil... Haberimizin ikinci sayfasında...

Twitter mesajları kafa karıştırdı

Twitter mesajları kafa karıştırdı
Şimdi sırada Çin var

Twitter'da yazan bir mesaja göre bu protesto "Acımasız gözetim önerilerine" karşı yapıldı ama diğer taraftan farklı bir kaynak saldırının asıl sebebinin Birleşik Krallık'tan, Amerika'ya yapılan iade hakkında olduğuna değindi. Anonymous tarafından yazıldığı iddia edilen bir tweet ise şu şekilde basında yankı buldu; "İngiliz vatandaşlarını, elinizde herhangi bir delil olmadan yabancı ülkelere vermemelisiniz. Eğer İngiltere'de bir suç işlendiyse, bunun yargısı da İngiltere'de olmalıdır." Son olarak görülen tweet'lerde ise ondan fazla Downin Street web sitesinin aynı protesto için hedef alındığına da değinildi.

The Home Office tarafından yapılan açıklamaysa şu şekilde oldu: "The Home Office sayfası geçen gece bir protestonun hedefi olmuştu. Herkese açık bir site oluşundan dolayı herhangi önemli bir bilgi kaybı yaşanmadığı gibi olayların bir hack'lenmeyle alakası yoktur."

Anonymous 2010 yılında kurulan bir hacker grubu ve Home Office saldırısından önce de birçok kere adlarını duyurmayı başardılar. Bu haftanın başlarında Anonymous tarafından yapılan bir açıklamaya göre neredeyse 500 farklı Çin sitesi devre dışı bırakıldı. Ekibin kendi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuruya göreyse Çin hükümetinin vatandaşları üzerinde uyguladığı sıkı kontrol yasası devam ettiği sürece bu saldırılar devam edecek.

Okuyucu Yorumları