"Anonim" sosyal ağ kapanıyor!

İdealleri büyüktü ancak fazla dayanamadı: Facebook'un karşısına cesurca dikilen sosyal ağ, öldü!

...Ve yolun sonu!

Kimliğinizi açıklamadan konuşabildiğiniz sosyal ağ Secret, eş kurucu ve CEO David Byttow'un yaptığı duyuruya göre kepenklerini indiriyor. Kapatılmanın başlıca nedeni, tahmin edebileceğiniz üzere kullanıcıların hizmeti kötüye kullanmış olmaları.

Byttow, Secret'in planladığı vizyonu temsil etmediğini, kapatma kararının hem kendisi ve takımı, hem de yatırımcıları için doğru olduğuna inandığını söylüyor. Secret CEO'su, sözlerine şöyle devam ediyor: "İçten, açık iletişime ve yaratıcı ifadeye inanıyorum ve isimsiz olmak, buna ulaşmanın harika bir yolu. Ancak bu aynı zamanda saygıyla ve dikkatle kullanılması gereken, çift taraflı bir kılıç."

Böylece internetteki her bir bireye ismini saklayabilme olanağı tanıma ideallerine sahip Secret, amacına ulaşamadan yolun sonuna gelmiş oldu. Bazı raporlar, kapanmanın arkasında hizmetin son zamanlarda kullanım oranında yaşadığı düşüşlerin de olabileceğini söylüyor. Byttow, bu alanda başkalarının ne yapacağını merakla izleyeceğini söylerken, bu aşamadan sonra yatırımcıların paralarını kullanmak yerine, onlara geri ödemede bulunacağını söylüyor.

Secret, önümüzdeki birkaç hafta içinde aşamalar halinde kapatılacak. Hizmet kapandıktan sonra nefretini dışarıya dökmek isteyenler için en iyi seçenek ise yine Twitter olacak gibi.

Okuyucu Yorumları