Anonymous 5 Kasım'da bu devi çökertecek!

Anonymous, dünyanın en büyük hack saldırısını 5 Kasım'da yapmaya ant içti! İşte grubun hedefi

Tarihe geçecek saldırı!

22 Ağustos İnternet filtresi tartışmaları devam ededursun, yeni bir tarih ile daha karşı karşıyayız: 5 Kasım. Anonymous olarak tanınan büyük hacker topluluğu, görünüşe bakılırsa tarihindeki en büyük saldırılardan birini Facebook'a karşı gerçekleştirecek. Zira grup, yeni yayınladığı bir videoda 5 Kasım'da 750 milyon nüfusu olan sosyal ağ devi Facebook'u çökertmeye ant içti.

Anonymous, bu saldırıyı gerçekleştirme nedeni olarak ise Facebook'un kullanıcı bilgilerini kullanma şekli hakkında "ciddi kaygıları" olmasını gösterdi. Anonymous, Village Voice web sitesinde şu önemli iddialarda bulundu:

"Facebook, devlet birimlerine bilgi satıyor ve güvenlik firmalarına gizli bir şekilde erişim sağlıyor. Böylece dünyanın dört bir yanındaki insanlar, gizli bir şekilde izleniyor. Bu sözde whitehat infosec firmalarından bazıları, Mısır ve Suriye gibi otoriter devletler için çalışıyorlar."

Facebook hakkında şok iddialar

Facebook hakkında şok iddialar
"Facebook hakkınızda ailenizden çok şey biliyor."

Anonymous, iddiaları için herhangi bir dayanak göstermezken önemli bir iddiada daha bulundu: "Facebook, kullanıcının sildiği hesaplardaki verileri bile saklıyor." Gizlilik ayarlarının bir hezeyan olduğunu iddia eden Anonymous, Facebook'un sizin hakkınızda ailenizden çok şey bildiğini de sözlerine ekledi.

CEO Mark Zuckerberg, Mart 2010'da yaptığı açıklamada Facebook'un bilgileri herhangi birisine sattığı iddialarını yalanlamıştı. Şirketin bu son iddialarla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Anonymous'un, 5 Kasım'da bu denli büyük bir saldırıyı gerçekten gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini hep beraber göreceğiz.

Okuyucu Yorumları