Anonymous, ABD hükümetine savaş açtı

Dev hacker grubu Anonymous, koca bir hükümete resmi olarak savaş açtı!

Anonymous'tan savaş ilanı!

Reddit'in ve RSS standardının kurucularından Aaron Swartz'ın intiharı üzerine harekete geçen Anonymous, bu kez ABD Adalet Bakanlığı'na savaş açtı.

Swartz, 2011'de kendi laptop'u ile JSTOR veritabanına erişmek, Massachusetts Institute of Technology'nin veri ağına bağlanarak 4 milyonun üzerinde akademik belgeyi indirip halka açmaya çalışmakla suçlanıyordu. Middlesex County yerel mahkemesi, Swartz'ın yaptıkları nedeniyle hapse girmemesine hükmetse de davayı ele alan Carmen M. Ortiz, işlerin biraz değişmesine neden oldu. Ortiz, Swartz'ı 35 sene boyunca hapis yatmasını sağlayabilecek suçlarla vurmayı tercih etmişti.

Hacker topluluğu Anonymous ise geçtiğimiz günlerde yaptığı saldırıda ABD Hükümeti'ni hedef aldı ve ABD Ceza Komisyonu'nun web sitesini hack'ledi. Anonymous'un yayınladığı mesaja göre Swartz, kazanamayacağı bir oyuna zorlanmış ve bu nedenle kendini öldürmüştü. Adaleti sert bir dille eleştiren Anonymous, Swartz'ın sadece yerinde durarak kazanılabilecek bir oyuna zorlandığını söyledi.

Grup, yayınladığı mektupta şu sözlere de yer verdi: "ABD Adalet Bakanlığı ve ortak kuruluşlarının sızmak ne demekmiş öğrenmelerinin zamanı geldi."

ABD hükümetine ait çeşitli web siteslerinden önemli bilgiler sızdırdığını söyleyen Anonymous, bunları haber kaynaklarına iletmeyi düşünüyor. Grup, ne tür bilgilere sahip olduğunu söylemese de ABD Yüksek Mahkemesi'nin kararlarına ait aşağıdaki dosyalara sahip olduğunu iddia ediyor.

Scalia.Warhead1
Kennedy.Warhead1
Thomas.Warhead1
Ginsburg.Warhead1
Breyer.Warhead1
Roberts.Warhead1
Alito.Warhead1
Sotomayor.Warhead1
Kagan.Warhead1

Anonymous ABD hükümetinin yapmak istediği değişiklikleri ona zorla yaptırabilecek mi, bunu zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları