Anonymous bir kez daha sahnede...

Anonymous, ABD'de kabul edilmesi beklenen kanunlara karşı olduğunu duyurdu...

Anonymous'un yeni hedefi...

Ünlü hacker grubu Anonymous, ABD'nin tartışmalı bilgi paylaşımı yasa tasarısı için internet üzerinden bir farkındalık operasyonu başlattı.

Politik spektrumun her yanından eleştirmenler, Cybersecurity Information Sharing Act'in (CISA - Bilgi Paylaşımı Yasası) güvenliği arttırmak adına mahremiyetten ödün verdiğini söylemekteler. Anonymous, daha da ileri giderek, bu yasa tasarısının, izinsiz araştırmalara ve el koymalara karşı olan güvenceleri tehdit ettiğini söyleyerek, #OperationCISPA'yı başlatmış durumda.

CISA, 2013'de kabul edilmeyen CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) için bir alternatif konumunda. Grubun bir üyesinin Register'a şöyle diyor: "CISA ve CISPA kanunları, NSA'in özel bilgilerinizi bir izin olmadan izlemesine izin veren, direkt bir saldırıdır."

Bu kanun ile beraber, ABD hükümeti içerisindeki organizasyonlar ve kurumsal dünyanın saldırılar hakkında veri paylaşmasının önü açılmakta. Kanunun destekçileri, bu kanun ile beraber diğer grupların daha önce karşılaşmış olabilecekleri veya biliyor olabilecekleri hack saldırılarına karşı savunmaları güçlendireceğini söylemekteler.

Kanuna karşı çıkanlar ise, bu yöntemin daha önce özel sektörde denendiğini, ancak saldırıları engellemek adına ümit edilen avantajı sunmayacağını iddia ediyorlar.

Şimdi gözler, Anonymouse'a çevrilmiş durumda. Çok yakında bu yasa tasarısını protesto etmek adına hack'lenmiş siteler görürsek, şaşırmayalım...

Okuyucu Yorumları