Anonymous Facebook'u hack'lemeyecek!

Dev hacker grubu Anonymous, "şimdi de Facebook'u hack'leyecek" haberleri için işte bu cevabı verdi!

Sıra Facebook'a mı geldi?

Anonymous, Megaupload'ın kapatılmasına karşılık birkaç hafta süren sessizliğini bozmuş ve ABD Adalet Bakanlığı web sitesi, MPAA, RIAA, Universal gibi dev siteleri ve fazlasını çökertmişti. Grubun son olarak ise sosyal ağ Facebook'u gözüne kestirdiği haberleri internette yayılmaya başladı. Ancak bu söylentiler, grubun Twitter sayfasında kısa süre içinde yalanlandı.

Söylentilerin ortaya çıkmasındaki en büyük neden ise Anonymous tarafından kaydedilmiş gibi görünen bir videonun internette yayınlanmasıydı. Videoya göre Anonymous, Facebook'un çok sayıda sunucusunu çökertebilmek için kullanıcılardan bir program indirerek eyleme katılmalarını istiyordu. Bu haber, tüm haber kaynaklarına "Facebook'u hack'leyecekler" şeklinde yansısa da, yayınlanan haberlerin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Anonymous, resmi Twitter hesabından böyle bir saldırı planlamadığını ve tüm bunların "medyanın bir uydurması" olduğunu söyledi.

Anonymous'un Facebook'a saldıracağı konusunda benzer söylentiler ve haberler, birkaç ay önce de internette dolanmaya başlamış ancak bu haberler de grup tarafından yalanlamıştı.

Okuyucu Yorumları