Anonymous kontrol dışına mı çıkıyor?

Dev hacker grubu Anonymous'da işler kontrolden çıkıyor mu? İşte kafa karıştıran iddialar!

Anonymous'a neler oluyor?

Anonymous'un ortaya çıkardığı yeni Linux işletim sistemini burada sizlere duyurmuştuk. Şimdi ise bu işletim sisteminin trojan'larla dolu olduğu söyleniyor. Üstelik bu iddia, doğrudan Anonymous'dan geliyor. Resmi sayılabilecek AnonOps Twitter hesabından yapılan açıklamada Anonymous-OS işletim sisteminin "trojanlarla dolu" olduğu yazılıyor. Kısacası Anonymous'un bir tarafı bu işletim sistemini yaparken, diğer tarafı, kullanıcıları işletim sistemi konusunda uyarıyor.

İşletim sisteminin gerçekten trojanlarla dolu olup olmadığını bilmiyoruz, ancak Anon-OS'un sahte olmadığı açık. Bu ayın başlarında meydana gelen, Anonymous üyelerinin trojan'lı hacker araçlarını indirmek üzere kandırıldığına yönelik iddialardan da sizlere bahsetmiştik.

Anonymous, her zaman bir başı olmadığını ve hem "herkes" olduğunu hem de "hiç kimse" olmadığını söylüyor. Ancak bu birçok kaynağa göre sadece bir fikirdi ve yanlıştı, zira tutuklanana dek grubun başında Sabu'nun bulunuğu sıklıkla dile getiriliyordu. Yine aynı iddianın sahiplerine göre Sabu'nun gidişiyle işler karıştı ve Anonymous "gerçek" idealine kavuştu: Tam bir serbestlik.

Peki bu serbestlik ne anlama geliyor? Haberimizin ikinci sayfasında...

Anonymous eskisi gibi değil mi?

Anonymous eskisi gibi değil mi?

Peki bu serbestlik ne anlama geliyor? Yine iddialara göre Sabu'suz Anonymous, artık istediğini yapabiliyor, trojan'lar ve virüsler dağıtabiliyor, kürtaj kliniklerinin patronlarının isimlerini Anonymous adı altında sızdırabiliyor.

İnternette sıkılıkla dile getirilen fikir şu: Anonymous'un seçkin üyelerinin göz altında olması, grubun ilkelerini dağıtmış durumda; tüm üyeler kontrolsüz bir biçimde serbest hale gelmiş gibi görünüyor. Bunun anlamı ise, kısaca Anonymous'un tam istediği hale gelmiş olması. Ama bu serbestlik, şu an çok eleştiriliyor. Eleştiriler, herkesin kafasına göre hareket ettiği yönünde birleşiyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Tüm bunlar gerçekten yaşanıyor olabilir mi? Yoksa bu tip iddia ve haberlerin amacı, sadece Anonymous'u zayıflatmak olabilir mi? Yorumlarınızı paylaşın...

Okuyucu Yorumları