Anonymous'un yeni hedefi onlar oldu!

Çok konuşulan hacker grubu Anonymous, büyük bir hack olayına daha imzasını attı!

Anonymous iş başında!

Hacktivist grup Anonymous, iklim politikalarına karşı yürüyen barışçıl protestocuların tutuklanmasına misilleme olarak, Paris iklim Zirvesi (COP21) katılımcılarının şifreleri ve kişisel bilgilerini içeren Pastebin dosyasını yayınladı.

HackRead'in raporuna göre Anonymous, COP21'e katılan ülke yetkililerin kişisel bilgilerinin yer aldığı UNFCCC resmi web sitesini basit bir SQL güvenlik açığından yararlanarak hack'ledi.

Sızan veriler arasında e-postalar, şifreli parolalar, gizli soru ve cevapları, telefon ve faks numaraları, PO Box numaraları, şehir adı, ofis adresi ve şirket adları yer alıyor.

Kişisel bilgilerin çoğunun Avustralya, Kanada, Pakistan, Brezilya, Belçika, Hindistan, İngiltere, ABD, Türkiye, Almanya, Norveç, Etiyopya, Mısır, Gana, Güney Afrika, Endonezya, Tayland ve diğer birçok ülke yetkililerine ait olduğu bildiriliyor.

Yapılan saldırı sonucu Anonymous tarafından sızdırılan bilgiler, etkilenen kişilerin çevrimiçi kimlik ve gizliliği adına büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu bilgiler siber suçlular tarafından e-posta adresleri, sosyal medya ve banka hesaplarını ele geçirmek için kullanılabilir.

Bu tip saldırılarla tanınan Anonymous, Ekim 2015'te de ülkedeki yunus katliamını protesto etmek adına Japonya Narita Uluslararası Havalimanı web sitesini hack'lemişti...

Okuyucu Yorumları