Anteni güçlendiren inanılmaz sprey!

Kablosuz modem anteninizin üzerine sıktığınızda onu güçlendiren bu "şey" şaşırttı!

Şaka mı, gerçek mi?

Chamtech adındaki firmanın meydana getirdiği ilginç bir çözüm, antenlerin sinyal alanını güçlendirdiği gibi güç tüketimini de 12 kat azaltabiliyor. Bunun için tüm yapmanız gereken, antenin üzerine özel spreyi sıkmak.

Geleneksel bir anten, sinyali su altında 1 mil uzaklığa aktarabilmek için binlerce watt enerjiye ihtiyaç duyuyor. Chamtech'in "sprey kutusu" çözümü ise bu işi sadece 3 watt ile halledebiliyor, üstelik sinyali daha güçlü sağlayabiliyor. Chamtech'in ortak kurucusu Anthony Sutera, bunu birkaç sene önce arkadaşlarıyla oturma odasında keşfettiklerini söylüyor. "Teknoloji", Chamtech'e göre manyetik ve radyo sinyallerini bir takım organik maddeler yoluyla değiştirerek çalışıyor ve spreyi istediğiniz yüzeye püskürmeniz mümkün.

Sutera'ya göre ABD hükümeti, teknoloji ile önemli bir başarı elde etmiş buluyor ve bu sayede varolan antenlerinden daha yüksek bir performans elde ediyor. Sutera ve CTO Rhett Spencer'ın, arabalarının antenlerini bu madde ile kaplayarak kilometrelerce uzaktaki radyo istasyonlarını dinleyebildikleri söyleniyor.

Okuyucu Yorumları