Anti virüs programlarının karnesi çok kötü

35 anti virüs programından 12 tanesi sınıfta kaldı! İşte anti-virüslerin şaşırtan karnesi...

Antivirüsler sınıfta kaldı

Anti virüs programları PC'lerimizde kullandığımız en önemli yazılımlardan biri. Virus Bulletin adlı bağımsız bir internet sitesi hem zararlı yazılımları, hem de PC'lerimizi bu zararlılardan korumayı vaat eden programları düzenli olarak test ediyor. Fakat Virus Bulletin'in VB100 adlı son testinde 35 tanınmış anti virüs programından 12 tanesi sınıfı geçmeyi başaramadı.

VB100'de anti virüs yazılımları bilinen zararlı uygulamaları bulma ve temizleme testine tabi tutuluyorlar. Hem bu konudaki başarıları hem de hatalı güvenlik uyarılar vermeleri testteki notlarını doğrudan etkiliyor. Ağustos ayından yapılan teste katılmayı kabul eden anti virüs yazılımlarından sadece 23 tanesi geçer not almayı başarabildi. Virus Bulletin'in Ağustos ayı VB100 testi sonuçlarını şu adresten inceleyebilirsiniz (İngilizce - ücretsiz üyelik gerektirir).

Ayrıca bu sayfada yine Virus Bulletin'in hazırlamış olduğu anti virüs programlarının Şubat - Ağustos ayları arasında testlerden aldıkları notların durumunu gösteren bir tabloyu da bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları