Anti-virüs ve güvenlik devleri ne düşünüyor?

Panda, ESET ve diğerleri: Intel McAfee'yi satın aldı, diğer güvenlik devleri bu işe ne dedi?

McAfee bombasına ilk tepkiler

Intel, McAfee'yi 7.68 milyar dolara satın aldı. Bu satın almanın bilişim dünyasındaki yankıları sürüyor.

Bu hareketin anlamını ve gelecekte neler olacağını çözmeye çalışan sektör analistleri ortaya çeşitli fikirler atıyor. Rakip güvenlik şirketleri bunun çok büyük bir değişikliğe yol açmayacağını söylüyor.

Sektör analistleri de Intel'in artık McAfee karlarını kasaya dolduracağını, bu hareketin ek gelir anlamına geldiğini söylüyor. McAfee'de işlerin aynen eskiden olduğu gibi yürüyeceği düşünülüyor.

Intel bu hareketle donanım üzerinde güvenlik için gereken uzmanlığı sağlamış oluyor. HP'nin de benzer bir hamlesi var ve bu trend gelecekte donanım devlerinin, güvenlik şirketlerini satın almayı sürdürebileceğini gösteriyor.

Qualys CEO'su Philippe Courtot:
"Bu satın alma bulut bilgi işlem ve hizmet olarak yazılım karşısındaki durumu gösteriyor. Rakiplerine karşı saldırgan fiyatlandırma stratejileri kullanıyorlar"...

İşte sektörden tepkiler

İşte sektörden tepkiler
HP de satın almalar yapıyor

Randy Abrams, ESET teknik eğitim direktör
"Bu satınalmanın güvenlik piyasasında önemli bir değişikliğe yol açacağını sanmıyorum. Bu mali bir hareket ve Intel'in gelirini arttıracak. McAfee işe aynen devam edecek. Intel, McAfee teknolojilerini ürünlerinde kullansa bile bu büyük resimde çok önemli bir yer tutmayacak"

Panda Security CEO'su Juan Santana:
"Beklenmedik bir hareket ve güvenlik endüstrisinin önemini ve sağlığını vurguluyor. İnternet bütün cihazların bir parçası haline geldiğinde, güvenlik bir ayırdedici oluyor. Intel de bunu anladı."

Lookout CEO'su John Hering:
"Bu hareket endüstride kritik verilerimizi barındıran akıllı cep telefonları ve diğer internete bağlı araçların korunması gerektiğini gösteriyor."

nCircle güvenlik operasyonları direktörü Andrews Storms:
"Güvenliğin yazılımdan donanımın içine taşınması gerekiyor ve bu hamle çok mantıklı. HP de güvenlik şirketi satın alıyor"

Okuyucu Yorumları