Anti-virüsler sisteminizi ne kadar zorluyor?

Anti-virüs programınız sisteminizi ne kadar yoruyor? AV-Comparatives testinin sonuçları burada...

Anti-virüsler ne kadar aç?

Avusturya kökenli virüs laboratuarı AV-Comparatives güncel anti-virüs programlarının sistem performansı üzerine ne kadar etki ettiğini ölçtü. Yapılan performans testi denetime tâbi tutulan tüm ürünlerin çok iyi performans değerleri sunduğunu ortaya çıkardı. Sadece birkaç üreticinin sistem başlangıcı ve dosya işlemleri konusunda düzeltme yapmaları gerekiyor.

AV Comparatives güvenlik ürünlerini test etmek için dört farklı kriter kullandı: Dosya işlemleri, dosya paketleme/genişletme, şifreleme, deşifre etme ve sistem başlangıcını geciktirme. Grafiklerde anti-virüs yüklü olmayan bir bilgisayarla karşılaştırıldığında meydana gecikmeler yüzde olarak gösteriliyor.

Kazananlar...

Kazananlar...
Toplam sonuç: Neredeyse tüm ürünler çok iyi performans değerleri ile ikna ediyor.

Toplamda her test 20 kez tekrar edildi ve böylece en net sonuca ulaşıldı. Test sistemi olarak Intel Core 2 Duo T8400 işlemcili ve 2 GB RAM'li bir PC kullanıldı. İşletim sistemi ise Windows XP Professional (SP3) oldu. Sonuçlar teste dâhil edilen tüm ürünlerin performans konusunda belirgin derecede iyileştirme yaptıklarını ortaya çıktı: 16 üründen 9'u "Advanced++" (gelişmişin ötesinde) notunu aldı. Bu ürünler arasında Symantec Norton Antivirus 2009, Bitdefender Antivirus 2008, G Data AntiVirus 2009 ve AVIRA Antivir Premium 8.1 var.

Beş farklı ürünse "Advanced" (gelişmiş) notunu aldı. Bunların arasında ise sistem başlangıcını çok geciktirdikleri için bu kategoriye düşen Kaspersky Anti-Virus 2009 ve AVG Anti-Virus 8.0 var. "Standard" notunu sadece F-Secure ve TrustPort aldı. Test sonuçlarının detaylı bir açıklamasını av-comparatives.org web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları