Antivirüs devi McAfee yine satıldı!

Intel, 2011 yılında 7.7 milyar dolara satın aldığı antivirüs devinin çoğunluk hissesini, 3.1 milyar dolara yeni sahibine satıyor!

Antivirüs devi yine satıldı!

Geçtiğimiz günlerde, kurucusu John McAfee'nin isim hakları nedeniyle Intel'e açtığı davayla gündeme gelen McAfee, yeni bir döneme başlıyor. Antivirüs ve güvenlik yazılımı firması McAfee'nin bütün haklarını elinde bulunduran Intel, yeni bir kararla buradaki payının büyük bir bölümünü satmaya ve onu bağımsız bir güvenlik firması haline getirmeye karar verdiğini duyurdu.

Söz konusu anlaşmayı yatırım firması TPG'yle yapan Intel, bu firmanın yeni haliyle McAfee'de yüzde 51'lik bir paya sahip olacağını açıkladı. Intel ise bunun karşılığında 3.1 milyar dolarlık nakit bir gelir elde edecek. Intel, McAfee'yi 2011 yılında 7.7 milyar dolara satın almıştı.

Aslında daha çok bir yonga üreticisi olarak bilinen Intel, o yıllarda ayrıca kendi ürünleri çevresindeki güvenliği de arttırmayı hedefliyordu. O dönemde PC güvenliği en büyük sorunlardan biri olsa da günümüzdeki asıl siber tehditler artık bulut ve sunuculara yoğunlaşmış durumda.

Intel ve TPG arasında gerçekleşen McAfee anlaşmasının önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları