Antivirüs devi Windows 8'e patladı!

150 milyon aktif kullanıcısı olan antivirüs devi, Microsoft'a, Windows 8 hakkında fena patladı...

Antivirüs devi Win 8'e çattı!

Hüseyin Cem Köylü

Windows 8 Metro sürümü için programlar geliştirilmeye devam ediyor, fakat öyle gözüküyor ki tüm yazılım geliştiricilerin böyle bir planı yok. Farklı yazılımlarda toplamda 150 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan yazılım üreticisi, ücretsiz antivirüs programıyla ünlü Avast, Metro için yazılım geliştirmek istediklerini fakat Microsoft'un bunu engellemeye çalıştığını iddia etti.

Şirketin halka ilişikler temsilcisi Lyle Frink şunları söylüyor: "İlk olarak söylemek gerekiyor ki, biz zaten Windows 8 platformunda varız. Yeni avast! Antivirüs 7, Windows 8 Beta uyumlu ve ayrıca Windows 8'e özel özellikleri de var. Örneğin system-level rootkit ve bootkit'lere karşı Erken-Yükleme Antimalware Sürücüsü (ELAM)... Metro arayüzüne gelecek olursak; Metro için özel bir avast! olmayacak. Bunun sebebi de, Microsoft'un aktif olarak yaptığı cesaret kırıcı hareketler. Yine de, kullanıcı Metro ortamındayken de, avast!'tan haber alabilecek, mesela bir virüs engellendiği zaman bu bilgilendirme olarak kullanıcıya sunulacak."

Microsoft'un yaptığı cesaret kırıcı hareketlerin ne olduğunu söylemiyor Avast yetkilileri ama bu doğruysa, sadece Windows 8 Metro sürümünü kullanacak ARM-tabanlı tabletlerde bazı uygulamaların olmayacağını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları