Antivirüs guruları Çin'de toplandı

Çin'de yapılan önemli güvenlik toplantısında ESET, bu önemli başarılara imza attı

Antivirüs guruları oradaydı!

ESET, Asya-Pasifik bölgesinin en iyi bilinen zararlı yazılımla mücadele organizasyonu olan AVAR yani Asya Antivirüs Araştırmacıları Derneği'nin konferansına katıldı. ESET, Çin'in Hang Zhou kendinde yapılan konferansa üç sunum ile katılırken, ESET'in baş araştırmacısı Juraj Malcho, Uluslararası WildList tarafından yılın en iyi raportörü seçildi.

Kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluş olan Asya Antivirüs Araştırmacıları Derneği AVAR (Association of Anti-Virus Asia Researchers), bulaşıcı yazılımların yayılmasını ve zarar vermesini engellemek ve Asya'daki antivirüs yazılım uzmanları ile ilişkileri geliştirmek amacıyla kuruldu. Yılda bir kez düzenlenen konferanslarda biraraya gelen AVAR üyeleri, bu kez Kasım ayında Çin'in Hang Zhou kentinde buluştu.

Yaygın virüslerin tespitindeki başarı ödül getirdi

Konferansta ESET'in Baş Araştırmacısı Juraj Malcho, WildList International tarafından "Yılın Raportörü" olarak seçildi. WildList, yaygın olarak tespit edilmiş bilgisayar virüslerinin listesinden oluşuyor. Bu virüsler, raportör olarak tanımlanan 55 yetkin gönüllü tarafından tespit edilerek bildiriliyor. Juraj Malcho, bu konudaki başarılı çalışmalarıyla öne çıkarak AVAR üyelerinin oylarıyla yılın raportörü seçildi.

WildList setlerinin mükemmel oranlarla tespit edilmesi, ICSA sertifikası ve ESET'in tarihinde hiç geçilmediği Virus Bulletin VB100 ödülleri için olmazsa olmaz şartlardan bir tanesi.

En iyi konuşmacılar ESET'ten

ESET'in Moskova'dan araştırmacıları Alex Matrosov ve Eugene Rodionov ise AVAR konferansının delegeleri tarafından en iyi konuşmacılar olarak seçildiler. "Festi Botnet ve Analizi" konulu bir sunum yapan ikili, konferansın başkanı Allan Dyer tarafından şu sözlerle kutlandı: "En iyi konuşmacı ödülü konferans delegeleri tarafından verildi ve birçok kaliteli adayımız vardı. Aleksandr Matrosov ve Eugene Rodionov'u kazandıkları ödül için tebrik ediyorum ve mükemmel konuşmalarından dolayı kutluyorum"

Konferansı değerlendiren ESET'in Teknoloji Şefi Palo Luka da, "Bu ödüller ESET'in araştırma ve teknolojideki başarısının kanıtı. Böyle mükemmel ve yetenekli bir takıma sahip olduğumuz için gururluyuz" açıklamasını yaptı.

Okuyucu Yorumları