Antivirüs uygulamaları sınıfta kaldı!

Cep ya da tabletleri koruduğunu iddia eden onlarca uygulama var ama bakın kaçı işini tam yapıyor...

Antivirüsler sınıfta kaldı!

Android Güvenlik yazılımları sayıca oldukça fazla. Android Market (yeni adıyla Google Play) dışındaki uygulamaları da isteyen yükleyebiliyor. Fakat bu dışarıdan indirilen yazılımlarla birlikte kontrolsüz zararlıların da sisteminize sızması olası, özellikle de sisteminizi root ettiyseniz.

AV-Test sitesi Android için yaklaşık 41 virüs tarayıcıyı test etti, bunların arasında meşhur güvenlik firmaları Norton ve Trend Micro da bulunuyor. AV-Test bunun için Android Emülatörü kullandı ama sonuçları daha net alabilmek için gerçek cihazlarda da testler tekrarlandı.

Sonuç ise PC'deki yazılım oranlarıyla benziyor: Yalnızca 7 tane Antivirüs'ün %90'ın üzerinde tanıma başarısı bulunuyor. Bunlar ise:

- Avast Mobile Security
- Dr. Web Anti-virus Light,
- F-Secure Mobile Security
- IKARUS Mobile Security Lite,
- Lookout Mobile Security
- Kaspersky Mobile Security Lite
- Zone Antivirus Free

Bu listeden en başarılı olanlar ise Kaspersky ve F-Secure olarak görünüyor.

Peki geri kalanlar çok mu başarısız? İşte test hakkında bilmeniz gerekenler: Haberimizin ikinci sayfasında...

Dev isimlerden sadece biri sınıfta kaldı...

Dev isimlerden sadece biri sınıfta kaldı...

Tabi bu tam anlamıyla karışık bir durum, çünkü bir uygulamanın ilk 7'de olmaması onu değersiz kılmıyor. %65 üzerinde not alan bazı uygulamalar aynı zamanda uygulamaları kilitleme ve uzaktan veri silme gibi koruma önlemleri de getirebiliyor.

AVG, Norton, BitDefender ve Trend Micro gibi bir çok uygulamanın da kendine has kuvvetli yönleri var. Ayrıca bir çok uygulamanın hem ücretsiz hem de ücretli sürümü olsa da, AV-TEST zararlı tanımlamada bu sürümler arasında farka rastlamadığını belirtiyor.

Kısacası bilindik herhangi bir koruma yazılımınız varsa, yeterince korunduğunuza emin olabilirsiniz. Çünkü aradaki değerler de çok fark yok. McAffee %65'in altında kalan tek büyük firma olduğunu da hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları