Antivirüs yazılımı Windows 8'ı yerle bir etti

Bu antivirüsü kullananlar, Windows 8'li PC'lerini açtıklarında kötü bir sürprizle karşılaşabilirler!

Windows 8'i bozan antivirüs!

Herhangi bir antivirüs korumasının yüklü olmadığı Windows'lu bir bilgisayar, birçok dış tehliye açık demektir. Ancak nadiren de olsa bazen antivirüs yazılımlarının kendisi başımıza iş açabiliyor.

Bir antivirüs yazılımının normal dosyaları veya daha kötüsü sistem dosyalarını "virüs" olarak görmesi, bir felaketin başlangıcı olabiliyor. Bu kez Webroot'un antivirüs yazılımının Windows 8'in "Microsoft hesabına oturum açmak için gereken çekirdek sistem kayıt girdilerini yanlışlıkla sildiği" ortaya çıktı. Yazılımın 8.0.2.79 sürümü ve sonrasında bu sorun yok, ancak daha eski sürüme sahip kullanıcıların hemen antivirüslerini güncellemeleri gerekiyor.

Webroot antivirüs'ün Windows 8'in sözkonusu kayıt defteri verilerini silmesi, işletim sistemine Microsoft hesabınızla oturum açamayacağınız anlamına geliyor. Böyle bir durumla karşılaşan kullanıcıların PC'lerinde sadece tek bir kullanıcı hesabına sahip olmaları halinde, sistemlerini Webroot'u yüklemeden önceki bir noktaya geri almaları gerekiyor.

Webroot kullanıcısıysanız ve başınıza böyle bir sorun geldiyse, konunun tartışıldığı bu Windows forumu sayfasına göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları