Antivirüslerden Windows XP'ye tam destek!

Çok yakında ölecek denen Windows XP'ye tam 2 yıl sürecek, dev bir destek geldi...

Windows XP'ye dev destek!

Microsoft'un Windows XP'ye sunacağı ücretsiz antivirüs desteğini 2015'e uzatmasının ardından, birçok antivirüs firmasının da Windows XP'yi en az iki sene destekleyeceği ortaya çıktı.

Antivirüsleri test eden bağımsız firma AV-Test, 29 antivirüs firması arasında yaptığı araştırmada çoğunun Windows XP'nin destek süresinin bitişinden sonra da işletim sistemine destek vereceğini ortaya çıkardı. Firmalar Windows XP'yi ne zamana kadar destekleyeceğini açıklamasalar da çoğu, en az iki sene desteği kesmeyeceklerini söylediler. Microsoft'un Windows XP'ye verdiği güvenlik yaması desteği ise bildiğiniz gibi 8 Nisan'da bitiyor.

Listedeki Avira, ThreatTracker gibi birkaç antivirüs ise Nisan 2015'te desteklerinin sona ereceğini açıkladılar. Sophos ise Eylül 2015'e kadar Windows XP'ye destek sunacak. Bitdefender, Windows XP'li kullanıcıları Ocak 2016'ya kadar destekleyeceğini söylerken kurumsal müşterilerine verdiği destek Ocak 2017'de tamamlanacak. Trend Micro'nun XP desteği Ocak 2017'ye kadar sürecek, Kaspersky Lab ise tüketicileri en az 2018'e kadar destekleyecek (kurumsal kullanıcıları 2016'nın ikinci yarısına kadar destekleyecek). Windows XP'yi en uzun desteklemeyi düşünen antivirüs olan Webroot ise onu Nisan 2019'a kadar destekleyeceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları