Antivirüsünüz Facebook'tan!

Hayır, Facebook antivirüs yazılımı geliştirmiyor. Ama bakın bize yeni neler sunuyor...

Antivirüsünüz Facebook'tan!

Hüseyin Cem Köylü

Gün geçtikçe popülerleşen ve kalabalıklaşan sosyal ağ Facebook, neredeyse 1 milyar üyeye yaklaştı. Kullanıcıların pek çoğu günün büyük bir bölümünü Facebook'ta geçiriyor, haliyle hacker'lar veya zararlılar Facebook üzerinden bilgisayarlara bulaşmanın yollarını arıyorlar.

Bunun önüne geçmek için, dün Facebook, önde gelen anti-virüs şirketleriyle yeni anlaşmalar imzaladığını ve sitenin güvenliğini sağlamak için bu şirketlerin ücretsiz yazılımlarını kullanacaklarını açıkladı.

Microsoft'un geçen günlerde 4.0 güncellemesini yayınladığı ve tamamen ücretsiz güvenlik yazılımı Microsoft Security Essentials da anlaşma imzalanan yazılımlar arasında bulunuyor. Facebook'un Antivirüs Pazarında bulunan diğer şirketler ise McAfee, TrendMicro, Sophos ve Symantec. Tüm bu şirketler, yazılımlarının 6 ay ücretsiz deneme sürümlerini Facebook kullanıcılarına sunuyorlar.

Facebook'un tüm sürprizi bu kadarla da sınırlı değil... Devamı haberimizin ikinci sayfasında...

Facebook'tan bir yenilik daha...

Facebook'tan bir yenilik daha...

Buna ek olarak, Facebook, tüm bu şirketlerin URL kara listelerini paylaşmayı kabul ettiklerini de açıkladı. Facebook'un konuyla ilgili açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz...

"Bizim URL kara liste sistemimiz, günde trilyonlarca tıklamayı tarıyor ve şimdi güvenlik uzmanı şirketlerin de zararlı URL veritabanlarına kazandığımız erişim ile var olan koruma seviyemizi daha üst düzeye çıkarabileceğiz. Yani, artık her "tık"ınızda sadece Facebook'un değil aynı zamanda dünyanın önde gelen güvenlik şirketlerinin de koruması altında olacaksınız. Şu anda paylaşılan içeriğin yüzde 4'ten daha azı spam. E-postalarda ise bu oran yüzde 90 ve biz bu rakamı daha da düşürmeyi amaçlıyoruz."

Okuyucu Yorumları