AOC CQ27G2U İnceleme

Monitörde aradığınız kriterler; 2K çözünürlük, 144Hz tazeleme hızı, 1ms tepki süresi ve kavisli ekran ise, o halde bu monitör size göre bir seçenek. İşte AOC CQ27G2U 27 incelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • Güzel tasarım
  • Ergonomik yapı
  • 2K / 144Hz / 1ms / 1500R kavisli panel
  • Başarılı oyun performansı
  • Bağlantı seçenekleri
  • Hoparlör desteği

Özellikle son dönemde oyunculara özel kategoride çok sayıda ürün görmeye başladık. Açıkçası bu oldukça hoşumuza gidiyor, zira bizler de part time gamer olarak bu ürünleri kullanmayı seviyoruz. Bugün masamızda AOC'den bir monitör yer alıyor.

AOC'nin G Line segmentinden daha önce de monitörleri konuk etmiştik. Artık 2'inci nesil G Line serisi modellere geçildi, bunlardan biri de elimizdeki AOC CQ27G2U modeli oluyor.

Bu modelin önemli özellikleri arasında kavisli yapıya sahip olması başı çekiyor. Ayrıca yüksek tazeleme hızı ve düşük tepki süresi ile beraber rekabetçi oyunları sevenlere hitap ediyor. Şimdi gelin hep beraber bu monitöre daha yakından bakalım.

AOC CQ27G2U Tasarımı Nasıl?

AOC CQ27G2U Tasarımı Nasıl?

Elbette her zaman olduğu gibi tasarım ilk durağımız olacak. AOC CQ27G2U, 1500 yarıçap değerinde kavisli bir ekrana sahip. Böylece düz panellerden ziyade, görüntünün kendisini biraz daha sarmasını isteyenlerin beğeneceği bir model oluyor. Ekran kenar çerçeveleri de bir hayli ince tutulmuş. Böylece daha çok ekrandaki görüntüye odaklanmanız sağlanmış.

Keskin hatlarıyla dikkat çeken monitörde, stant da ayaklarını yere sağlam basıyor. Standın ortasında kablo boşluğu yer alırken, standın yine yükseklik ayarına izin verdiğini söylemek lazım. Yükseklik ayarı gibi, monitörü sağa/sola, öne/arkaya doğru eğip bükebilmeniz de ergonomi açısından büyük önem taşıyor.

Bu arada tasarımda kırmızı şeritler dikkat çekici dururken, bu monitörde RGB ışıklandırma tercih edilmemiş. Böylece bu model, RGB ışıklandırmalı tasarımlı monitörlere göre biraz daha uygun fiyatlı bir model olmayı amaçlıyor.

AOC CQ27G2U Özellikleri Neler?

AOC CQ27G2U Özellikleri Neler?

AOC CQ27G2U, 27 inç boyutunda bir ekranın sahibi. 144Hz tazeleme hızına sahip olan bu ekran, 2K çözünürlüğünde görüntü üretebiliyor. Full HD ve 2K oyunları tam performansla yansıtabilen ekranda tepki süresi ise 1ms. Böylece dediğimiz gibi özellikle rekabetçi oyunlar için önemli modellerden biri oluyor. Valorant, CS:GO veya Fortnite gibi, her ms'nin önemli olduğu akıcı oyunlar için tercih edilebilir. Bu arada buı modelin özellikle AMD ekran kartlı oyunculara hitap ettiğini de söylemek lazım, zira monitörde FreeSync Premium desteği yer alıyor.

Elbette rekabetçi oyunların yanı sıra renkli platform oyunlarından, görsel dünyasıyla dikkat çeken adventure oyunlarına kadar zengin bir yelpazeye de hitap ediyor. Zira kullanılan VA panelin renk demeti şahane. sRGB renk gamutunun yüzde 120'sini kapsayabilen monitörde parlaklık değeri 250 kandela olurken, tipik kontrast seviyesi ise 3000:1 şeklinde.

AOC CQ27G2U, bağlantı konusunda da zengin seçenekler sunuyor. HDMI 2.0 portlardan 2 adet olmasının yanında ayrıca DisplayPort girişi de yer alıyor. Böylece monitörü aynı anda konsola, bilgisayara bağlayabiliyorsunuz. Üzerinde hoparlörleri de var. 2 adet adet 2W'lık iyi ses veren hoparlörle gelen monitörde USB ihtiyacı için 4 adet porta da yer verilmiş durumda.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek AOC CQ27G2U, 27 inç boyutta kavisli bir ekrana sahip monitör arayanlar için iyi bir seçenek olacaktır. AOC'nin G Line serisinin profesyonel espor oyuncuları tarafından tercih edildiğini de göz önünde bulundurursak, özellikle rekabetçi oyunlar için iyi bir monitör isteyenlerin ihtiyacını karşılayacağını net olarak söyleyebiliriz.

Bu modelin fiyatının da şu an 3389 TL olduğunu söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC CQ27G2U
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
90
HDMI 2.0 2 adet
USB 3.0 4 adet
Ekran2 inç
Çözünürlük2560x1440
Tarama Hızı144 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelVA
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık250 kandela
Kontrast (Tipik)3000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar367 x 612 x 73 mm
Okuyucu Yorumları