AOC'den oyun severlere özel monitör!

Talepleri yüksek olan oyun severlerdenseniz bu monitör, zengin özellikleriyle ilginizi çekecek!

Sadece oyun oynayanlar için!

AOC, oyunlarda iyi bir görüntü kalitesi için tasarlanmış 61 cm'lik (24 inçlik) yeni Full HD monitörünü sunuyor. G2460Pqu, bu yıl ilk defa CeBIT fuarında sergilendi. 144 Hz'lik tarama hızına ve sadece bir saniyelik kısa bir tepki süresine sahip bu monitör, en ufak bir duraklamaya fırsat vermeyen gerçek bir oyun deneyimi sunuyor.

Uzman bilgisi

Modelin adındaki "g" bu monitörün özellikle oyunseverler ("gamers") için tasarlandığının göstergesi. Ürünün tasarımda AOC, doğrudan işbirliği ortakları ve e-sports uzmanları Team Infused'dan gelen geribildirimlere dayanarak çalıştı.

60ID serisinin bu en yeni üyesi teknolojinin son ürünü bir TN panele sahip. Söz konusu teknoloji, kısa bir tepki süresi ile gelen detayda zengin, gecikme ve bulanıklık gibi olumsuzluklara fırsat vermeyen net ve canlı bir görüntü kalitesi anlamına geliyor.

g2460Pqu, 144 Hz'ye varan tarama hızı ile 60 Hz'lik standart tarama hızını ikiye katlamakla kalmıyor, sunduğu pürüzsüz görüntü akışıyla ekran kırılma hatasına ("screen tearing") son veriyor. 144 Hz'lik tarama sadece göz yorgunluğunun azalması değil, aynı zamanda düşük "input lag" (komutun ekrana geç yansıması sorunu) ve saniye başına daha fazla kare anlamına geliyor. Bu özelliklerin avantajları, düşmanın hareketlerinin net ve hızlı bir şekilde fark edilmesini gerektiren FPS (first-person shooter – birinci şahıs nişancı) tarzı oyunlarda daha da öne çıkıyor.

Arabirim, iyi ergonomi, çevre dostu teknoloji

Arabirim, iyi ergonomi, çevre dostu teknoloji

Arabirimler tam takım hizmetinizde

Bu Full HD model, görüntü sinyallerinin transferi için kapsamlı bir arabirim çeşitliliği sunuyor: VGA, dual link DVI, HDCP uyumlu HDMI ve DisplayPort. Kullanıcı dostu olmakta da çıtayı yüksek tutan monitör biri mobil cihazları hızlı şarj etmek için tasarlanmış, ikisi USB 3.0 olmak üzere dörtlü bir USB çoklamaya sahip. AOC, Profesyonel ürün gamının bu yeni üyesini sadece kulaklık çıkşıyla değil, aynı zamanda dahili hoparlörlerle sunuyor.

İyi ergonomi ve dayanıklılık

Yüksekliğinin 130 mm değiştirilebilmesinin ötesinde, eğme (tilt) ve döndürme (swivel) özelliklerine de sahip bu ekran, çevirme (pivot) özelliği sayesinde saniyeler içinde 90 derece çevrilerek yataydan dikey pozisyona getirilebiliyor. Bu keyifli ergonomik esneklik, ekranın duvara monte edilebilmesine fırsat veren tasarımıyla bir adım daha öteye taşınıyor. AOC, monitörün kasasında kullandığı dayanıklı malzeme ile ekranın endişesizce etkinlikten etkinliğe taşınmasını mümkün kılıyor.

Çevre dostu teknoloji

En yeni LED aydınlatma teknolojisinin kullanıldığı g2460Pqu tasarruflu enerji tüketimiyle de dikkat çekiyor. Standart modda sadece 25 watt enerjiye ihtiyaç duyan monitör, bekleme (stand-by) modunda ise yarım watt enerjiyle yetiniyor. Bu sayede g2460Pqu sadece Energy Star 5.0 ve TCO 5.0 gibi zorlu standartları kolaylıkla yerine getirmekle kalmıyor, tamamıyla cıvasız üretilmiş olmasıyla, EPEAT Gold ve diğer zorlu sertifikaları da almaya hak kazanıyor.

Akıllı yazılım ve monitörün fiyatı

Akıllı yazılım ve monitörün fiyatı

Akıllı yazılım

AOC, g2460Pqu'yu çok sayıda kullanışlı yazılımla kullanıcılara sunuyor. Monitörün parlaklığını ortam ışığına uyumlu hâle getiren i-Care, rahat bir seyir tecrübesi sağlamanın yanı sıra enerji tüketimini de düşük tutuyor.

Eco Mode'un sunduğu beş özel ekran profili (Metin, Internet, Oyun, Sinema ve Spor) ekranı farklı kullanım tarzlarının ihtiyaçlarına uyduruyor. e-Saver sayesinde ise kullanıcı, bilgisayarının açık, kapalı, beklemede ya da ekran koruyucusunda olmasına bağlı olarak enerji tüketimini düşüren ayarlamalar yapma şansı buluyor. Bu yazılım sayesinde, gereksiz enerji tüketimini daha da aşağıya çekmek üzere, uzun sure herhangi bir işlem yapılmaması halinde ekran kendini kapatmaya ayarlanabiliyor.

i-Menu ile monitör ayarları kolayca fareyle yapılabilirken, Screen+ yazılımı 24 inçlik bu büyük ekranın kısayollarla ulaşılabilen kullanışlı çerçevelere ayrılmasına olanak veriyor.

g2460Pqu şimdi 549 USD'lık (KDV hariç) tavsiye edilen perakende fiyatıyla piyasada bulunabilir.

Okuyucu Yorumları