AOC'den yeni UHD ve QHD monitörleri!

AOC, yeni 32 inçlik üst düzey netlik: UHD ve QHD monitörlerini sundu.

AOC'den UHD ve QHD monitör!

AOC, UHD ve QHD çözünürlüklü iki yeni 81.3 cm (32¨) ekran ile karşınızda. Hem 3840 x 2160 piksel AHVA-IPS paneliyle AOC U3277PQU hem de 2560 x 1440 AMVA paneliyle AOC Q3277PQU, yüksek çözünürlükleri ekstra geniş bir ekran alanıyla birleştirerek ev kullanıcılarının, fotoğrafçıların, tasarımcıların ve diğer profesyonellerin yüksek ayrıntılı görüntüler ve ek masaüstü alan ile çalışmalarını sağlıyor. Flicker FREE teknolojisi ve zengin özellikler bütünü ise göz sağlığına ve rahatlığa katkıda bulunuyor.

Yeni ölçüde yüksek çözünürlüklü görüntüler

81.3 cm (32¨) ekran ölçüsü ile, AOC U3277PQU ve AOC Q3277PQU, geniş, yüksek çözünürlüklü bir ekran arayan kullanıcılar için etkileyici iki yeni seçenek. U3277PQU modeli, standart Full HD panelin dört katı olan, 3840 x 2160 piksellik 4K UHD çözünürlüklü, bir AHVA-IPS paneline sahip. Böylece, fotoğraflar, metinler, videolar, oyunlar ve diğer içerikler önemli ölçüde daha net ve daha detaylı görünüyor. Full HD video materyali bile UHD ekranda daha büyük ölçekte ve daha canlı gösterilebiliyor. Modern bir 4K uyumlu grafik kartı olmayan kullanıcılar, Q3277PQU ve sahip olduğu QHD AMVA paneli ile yine de müthiş yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edebilirler. 2560 x 1440 piksellik QHD çözünürlük, aynı büyüklükteki Full HD monitörlere kıyasla oldukça geliştirilmiş bir piksel yoğunluğu sunuyor. Her iki yeni model de, sRGB renk gamının (8-bit+FRC, 1 milyar renk) %100'ünü kapsıyor ve yüksek parlaklık düzeylerinin yanı sıra (U3277PQU: 350 cd/m², Q3277PQU: 300 cd/m²) aynı zamanda geniş görüntüleme açılarına da sahip. Böylece, yüksek beklentili ev kullanıcılarını, fotoğrafçıları, tasarımcıları ve diğer profesyonelleri de içeren geniş yelpazedeki kişiler, canlı renklere sahip, net, mükemmel görüntülerden yararlanmakla kalmayacak, aynı zamanda da çoklu uygulama pencerelerini ya da başka içeriği görüntülemek için de ekstra geniş masaüstü alanından faydalanabilecekler.

Zengin özelliklere sahip, gözleri yormayan ekran

Eklenen ekran alanının en iyi şekilde kullanılması için, Picture-in-Picture ve Picture-by-Picture modları gibi akıllı özellikler, kullanıcıların aynı anda iki farklı kaynaktan görüntü izlemesini sağlıyor. Uzun kullanım süreleri boyunca izleyicinin göz sağlığını korumak için, bu iki monitörde ayrıca AOC Flicker FREE teknolojisi bulunuyor. Titreşim, monitörün LED arka aydınlatma kontrölü, ekran yenilenmesi sırasında parlaklık düzeylerini ayarlarken gerçekleşen bir yanıp sönme efekti. Titreşim, gözleri etkileyebilir, örneğin göz yorulmasına sebep olabilir. İşte bu sorunu çözmek için, Flicker FREE, titreşimi azaltmaya yardımcı oluyor ve böylece göz sağlığını korumaya katkıda bulunuyor.

Zarafetle çok yönlülüğün buluşması

U3277PQU ve Q3277PQU modellerinin etkileyici panel teknolojileri çok cazip tasarımlı bir çerçeve ile sunuluyor. Bu çerçeve, duvar ve raflara (VESA 100 x 100) takılabilir ya da ürünle sunulan sabit ve ergonomik ayağa eklenebilir. Çoğu kullanıcının olası tercihi ayağa takma seçeneği, yükseklik ayarı (180 mm), pivot, eğilme, ve sağa sola dönme gibi çok geniş yelpazede ayar seçenekleri sunuyor. Ayrıca her iki monitör, bağlantı açısından da DisplayPort, HDMI (mobil içeriği monitöre yansıtmak ve mobil telefon ya da tableti şarj etmek için MHL destekli), DVI, VGA ve veri transferi ya da USB cihazlarının şarj edilmesi için bir USB 3.0 aygıtı gibi geniş seçenekler sunuyor. U3277PQU modelinde, saniyede 60 kareye kadar çıkabilen akıcı UHD video playback için gelişmiş bir HDMI 2.0 konektör bile bulunuyor.

AOC U3277PQU ve AOC Q3277PQU Ağustos 2015'te piyasaya çıkacak. Bu ürünlerin Türkiye pazarındaki satış fiyatları henüz belli değil. Bütün ekranlarında olduğu gibi, AOC bu modellerde de yerinde değişim hizmetini içeren 3 yıllık garanti sunuyor.

Okuyucu Yorumları