AOL’un Mobil Haberleşme Sistemi

AOL, cep telefonu kullanıcıları için hazırladığı Instant Messenger hizmeti AIM Wireless’i şu anda ABD’de test ediyor.

AOL’un Mobil Haberleşme Sistemi

Dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı bunun için AT&T Wireless, Freeup, Nextel, Sprint, T-Mobile USA ve Verizon Wireless mobil haberleşme firmaları ile WAP Chat veya SMS Messagting gibi farklı servisler sunuyor.

Diğer cep telefonları, PDA veya PC’ler ile haberleşmek için SMS iletileri kullanılıyor. AOL, Amerikan cep telefonu modelleri ve PALM OS tabanlı el bilgisayarlarında kullanılacak yazılımı web sayfasında yayınlamaya başladı. Bu hizmetten faydalanabilmek için bir AIM daha doğrusu bir AOL hesabına sahip olunması gerekiyor.

SMS için Otomatik Cevaplana
AOL’un SMS Chat’i hakkındaki rahatsız bir edici bir durum ise Neowin.net web sayfasında açıklanıyor. AIM Wireless kullanıcıları sohbet arkadaşları offline oldukları veya cep telefonlarını kapattıkları zaman sunucudan bir uyarı mesajı alıyorlar.
Bağlantı kurmak isteyen bir kullanıcı, o anda offline olan bir cep telefonuna AIM SMS gönderdiği zamanda Messenger servisi her iki AIM istemcisi arasında gidip geliyor. Ancak Instant Messagind SMS vasıtasıyla ileti başına ücretlendirildiği için söz konusu hatanın maliyeti kullanıcılara yansıyor.

Okuyucu Yorumları