Apex için yayıncılara çok para ödendi!

EA, kısa bir Apex yayını yapması için yayıncı Ninja'ya şaşırtan miktarda ödemede bulunmuş!

Apex için ödenen para şaşırttı

EA'in en büyük streamer'lara Apex Legends'ı oynamaları ve tanıtmaları için para ödediği bilinen bir şey. Görünene göre, bu yayıncıların en azından bir tanesi oldukça yüksek bir miktarda para kazanmış durumda. Bir Reuters kaynağının söylediğine göre EA, Ninja'ya (diğer adıyla Tyler Blevins) oyunu 5 Şubat tarihinde oynaması için 1 milyon dolar ödedi. Ayrıca oyunu uzun bir süre oynama zorunluluğu da yoktu. Bir EA sözcüsünün Kotaku'ya söylediğine göre 5 Şubat günü "gün ortasından" sonra yapılan tüm yayınlar "tamamen organik" idi, yani yayıncılar oynamaya devam etmeyi tercih etmişlerdi.

Bu miktarın Ninja için bile oldukça büyük olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yayıncı (streamer), CNN ile Aralık ayında yaptığı bir röportajda "iyi bir ayda" 500.000 dolar'dan fazla kazandığını doğrulamıştı ancak bu miktar Twitch, YouTube ve sponsorluklar arasında dağılan bir gelir. Bu yayın için aldığı miktar ise, tek bir Twitch yayını için aylık gelirinin iki katından fazlaydı.

Diğer yayıncıların ne kadar kazandıkları belli değil ancak ilk dalgada Shroud (Michael Grzesiek) ve Myth (Ali Kabbani) gibi öne çıkan isimler bulunuyordu. Respawn'dan Drew McCoy da hedefleri hakkında gayet açık konuşuyordu. Reuters ile yaptığı röportajda ekibin, "eğer oyunlarla ilgilenen biriyseniz Apex'ten kaçamayacağınız bir gün" istediğini söyledi. Başka bir deyiş ile bu, klasik medya atılımıydı ancak TV yerine canlı yayın hizmetlerini kullanıyordu.

Ancak bu miktar, canlı oyun yayınlarının en azından battle royale türü için ne kadar önemli hale geldiğini gösteriyor. Firmalar, alışıldık medya kampanyaları yerine milyonlarca dolar harcayarak Twitch ve benzer hizmetlerde kaçınılmaz olmayı tercih ediyorlar. Bu durum, yayıncıların (streamer) ödemelerini açıklamaları konusunda bir soru işareti oluştursa da, Apex'in başarısı ardından bu taktiğin daha yaygınlaşması beklenebilir.

Okuyucu Yorumları