Apollo 15 görevindeki kamera lensi satışta!

Apollo 15 görevinde kullanılan bu "NASA hazinesi", yıllar sonra ufak bir servet karşılığında satışta

Yıllar sonra satılıyor!

Eğer kayda değer bir hatıra satın almak istiyorsanız, şanslı gününüzde olabilirsiniz. Ay yüzeyinde bir astronot tarafından kullanılan ilk telefoto lensi, diğer pek çok NASA hatırasının yanında açık arttırmaya sunulmuş durumda. Bu özel 500mm Zeiss lens, Komutan David Scott'un Apollo 15 görevinde kullandığı bilimsel ekipmanların önemli bir parçasıydı. Scott'un Hasselblad cihazı, 12 günlük görev sırasında yaklaşık 300 fotoğraf çekmişti ve kameranın sadece gövdesi, 2014 yılında 900.000 doların üzerinde bir fiyata satılmıştı.

Lensin, her ne kadar bantlarla bir arada tutuluyor gibi gözükse de, bu fiyatının yaklaşık olarak yarısına, 400.000 dolara satılması bekleniyor. Eğer lensin hasarlarının bu fiyatı düşürmesi gerektiğini düşünüyorsanız, üzerinin Komutan Scott tarafından imzalandığını ve "muhtemelen bir miktar ay tozu" içerdiğini belirtmekte fayda var.

Eğer kameralar ile ilgilenmiyorsanız, açık artırmada satılan 671 NASA hazinesi daha bulunmakta. Bu açık arttırma ile sağlanan gelir, Astronaut Scholarship Foundation yararına sunulacak...

Okuyucu Yorumları