App Store Dolandırıcıları Touch ID'ye Başvurdu

App Store'da bulunan dolandırıcı uygulama, asıl işi güvenliği sağlamak olan Touch ID'yi kullanarak kullanıcıları kandırmayı başardı

App Store'da Touch ID alarmı

Reddit kullanıcıları, dolandırıcıların yazdığı bir iOS uygulamasının foyasını ortaya çıkardı. Dolandırıcı uygulama, ironik olarak kurbanlarını ağına bir güvenlik önlemini kullanarak düşürüyor.

"Calories Tracker App" ("Kalori Takip Uygulaması") isimli dolandırıcı uygulama, pek çok diğer dolandırıcı uygulama gibi ikna edici bir uygulama açıklamasına sahip. Uygulama, beden kitle indeksinizi hesaplamayı, günlük kalori alımınızın takibini yapmayı ve size su içmeyi hatırlatmayı vaat ediyor. Ancak uygulamayı indirdiğinizde uygulamanın asıl yüzü ortaya çıkıyor. Uygulama, kalori alımınızızı takip etmek için parmak izinizi okutmanızı talep ediyor. Elbette ki, bu uygulama içerisinde var olan ve karşılığında bir şey almadığınız bir satın almayı kabul etmenizi Touch ID aracılığıyla sağlamak için düşünülen bir kandırmaca.

Apple, geliştiriciler için oluşturduğu kural rehberinde tüm uygulama geliştiricilerini "kullanıcıları istemedikleri satın almalara yönlendirecek kandırmaca ögelerini, olmayan özellikler için kullanıcılardan ücret almayı ve kullanıcıları kandırmaya yönelik fiyat değişimlerini" kullanmaktan ve "kullanıcıları uygulama içinde ve uygulama dışında manipüle etmekten" men ediyor. Bu kuralları çiğneyen geliştiriciler, App Store'dan sonsuza kadar uzaklaştırılmak ile cezalandırılıyor.

Apple'ın App Store güvenliği konusunda sıkı olduğu bilinse de söz konusu uygulama, Appleın güvenlik önlemlerinde bir şekilde geçmeyi başarmış durumda. Geçtiğimiz sene de zorluk seviyesi ile ünlü Xbox oyunu Cuphead'i taklit ederek kazanç sağlamaya çalışan bir oyun da Apple'ın güvenlik önlemlerinden kaçmayı başarmıştı. 2012 yılında ise Nintendo Gameboy'un klasik oyunlarından olan Pokemon Yellow'un sahte bir kopyası da App Store'da kısa bir süreliğine belirmişti.

Okuyucu Yorumları