Apple'ın 2014'teki iyi ve kötü anları!

2014, Apple için hem iyi, hem de kötü, önemli gelişmelerle dolu geçti. İşte bu anlardan bazıları.

2014 ve Apple!

Apple için ilginç olaylarla dolu bir 2014 geride kaldı. Dev firma, bizi büyük iPhone'larla tanıştırırken istenmeyen U2 albümleri ve bükülme sorunlarıyla başı ağrıdı. İsterseniz gelin, Apple'ın 2014'teki en iyi ve en kötü anlarını birlikte keşfedelim.

İyi anlar

1. Apple Watch: 2014'ün pek saklanamayan sırlarından Apple Watch, sonunda gerçek oldu. Beraberinde yayınlanan SDK, saatten ne bekleyebileceğimizi de bizlere gösterdi. Henüz piyasaya sürülmeyen Apple Watch tutarsa, Apple önemli bir moda markasına dönüşebilir.

2. iPhone 6 ve 6 Plus: Küçük telefonları sevenleri pek sevindirmese de Apple, 2014'te iki büyük telefon birden tanıttı. İncelik ve bükülebilirlik, cihazların en önemli özelliklerindendi. Bu konuya birazdan geri döneceğiz.

3. Beats satın alması: Beats, 3 milyar dolar karşılığında Apple'ın iTunes imparatorluğunun bir parçası haline geldi. Bu satın alma, Apple'a sadece Beats teknolojisini ve akış anlaşmalarını kazandırmadı, müziğin önemli ismi Jimmy Iovine'i de firmaya kattı.

4. Retina iMac'ler: Görünen o ki Retina ekranlar, Apple'ın tüm cihazlarının geleceği olacak. OS X Yosemite, retina ekranlarda müthiş görünüyor.

5. Apple ve IBM: Apple ve kurumsal alanda tanınmış bir marka olan IBM'in iPad'i kurumlara getirme çalışmaları, Microsoft'u ve Satya Nadella'nın canını sıkabilir.

6. Apple Pay: Apple'ın mobil ödeme planlarının tutup tutmadığını şimdiden söylemek zor, ancak Apple Pay, Google Wallet'in yanlış adımlarından ders çıkarmış görünüyor.

7. Cook, kendi hakkında konuştu: Apple CEO'su Tim Cook'un cinsel tercihleri sır değildi ancak CEO, Businessweek'teki bir makalede kişisel hayatı hakkında açıkça konuştu. Fortune 500'deki CEO'lar arasından gey olduğunu açıklayan tek isim olmak, önemli bir işti.

Kötü anlar

Kötü anlar

Kötü anlar

1. Bendgate: iPhone 6 ve özellikle iPhone 6 Plus'ın yeterli kuvvet uygulandığında bükülebilmesi, web siteleri için kaçırılmayacak bir malzeme oldu. İnternet "Apple'ın işi bitti" gibi başlıklarla dolup taştı.

2. iOS 8: Apple'ın yeni işletim sistemi, birçok sorunla birlikte ortaya çıktı. Google'ın Android Lollipop'u da sorunsuz gelmedi, ancak hatalar Apple'dakiler kadar çok değildi.

3. U2: Apple'ın U2'nin son albümü Songs of Innocence'ı ücretsiz bir teklif olarak sunmak yerine, otomatik olarak herkesin iTunes'una eklemesi, kafaları karıştırdı. Birçok kullanıcı hack'lendiğini sanırken, bazıları Apple'ın bu hareketini kızgınlıkla karşıladı. Bunun ardından Apple, bir "U2'yi kaldırma aracı" yayınlamak zorunda kaldı.

4. Bir çuval iPad: Alabileceğiniz iPad'ler, 2014 itibariyle şunlar: iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad Air ve iPad Air 2. Elbette bu modellerin Wi-Fi ve mobil veri özellikli sürümlerini ve farklı renk seçeneklerini de hesaba katmak gerek. Sizce de Apple, belirli ürünlere odaklanma, sadece çok iyi ürünler üretme özelliğini kayıp mı ediyor?

5. 2014 Mac Mini: Uzun süredir beklenen 2014 Mac Mini yükseltmesi, uygun fiyatıyla hoş karşılandı. Ancak aynı şeyi teknik özellikler için söylemek mümkün değil. Yeni Mac Mini'de dört çekirdekli işlemciye rastlamanız mümkün değil, RAM ise anakarta lehimlenmiş ve yükseltilemiyor. Firewire portu da artık yok...

6. Apple TV: Apple TV, Chromecast ve Amazon Fire TV gibi yeni rakiplerinin karşısında artık çok güçlü durmuyor.

7. Safir: 2014, safirin yılı olacaktı, ancak Apple'ın üretim ortağı GT Advanced Technologies'in karşılaştığı çeşitli sorunlar, daha sonra iki firmanın suçu birbirine atması, muhtemelen Gorilla Glass'ı üreten Corning'in yöneticilerini bayram ettirdi.

Okuyucu Yorumları