Apple'a bir yumruk da onlardan!

Apple Samsung'la uğraşmaya dalmışken, kötü haber diğer bir cep telefonu devinden geldi...

Apple'ı üzen haber!

Burak Öztürk

Apple, kendisine çok para kazandıran iPhone ve iPad'i korumak için herşeyi yaptığı biliniyor. Bu uğurda patent savaşlarına girip Samsung'u bir kum torbası olarak kullanmak istediği de bilinen bir gerçek. Patent savaşında bazen kazanan, bazen de Samsung'a kaybeden Apple'a asıl darbe, bu kez Motorola'dan geldi.

Apple, Motorola'nın Droid ailesi ürünlerinde kendine ait 3 patenti ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı. Ancak ABD Uluslarası Ticaret Komisyonu, İdare Hukuk Yargıçlarının yürüttüğü davada Motorola'nın Droid ailesinin Apple'ın bu üç patenti ihlal etmediği yönünde karara vardı.

Peki neydi bu 3 patent? Yakınlık algılamayı sağlayan bir yazılım, dokunmatik ekrana birden farklı noktadan dokunabilme yeteneği ve bilgisayara program yükelemeden dosya aktarımı...

Karardan sonra Motorola cephesinden yapılan ilk açıklama şu şekilde oldu: "Biz Motorola Mobility ailesi olarak verilen bu karadan çok memnunuz. Motorola Mobility yıllar boyunca yeni teknolojiler geliştirmek ve fikri mülkiyet portföyü oluşturmak için büyük çabalar sarf ettik. Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran geliştericilerimizle gurur duyuyoruz."

Apple'dan ise henüz bir açıklama gelmiş değil...

Okuyucu Yorumları