Apple'a bozuk Retina ekran davası!

Yüksek çözünürlüklü Retina ekranları hakkındaki iddia, Apple'ın canını çok sıkacak!

Apple'a "bozuk ekran" şoku!

Retina ekranlı MacBook Pro sahibi bir kullanıcı, Apple'ı ekranda meydana gelen "hayalet efekti" nedeniyle dava etmeye hazırlanıyor. Beau Hodges'in Kaliforniya'da açtığı dava, farklı kalitedeki ve performanstaki ekranların aynı MacBook Pro'da kullanıldığını söylüyor.

Yüksek çözünürlüklü MacBook Pro'ları etkilediği iddia edilen "Ghosting" sorununun, sadece LG yapımı panellerde yaşandığı, Samsung'un ekranlarında ise böyle bir sorun olmadığı iddia ediliyor. Davada ise Apple'ın müşterilerini bu sorunlu ekranları satarken onları kandırdığı, hangi bilgisayarın hangi ekranı kullandığının açıklanmadığını iddia ediliyor.

İddiaya göre sorunlu cihazlarda söz konusu yanma efekti, "neredeyse hemen" meydana geliyor. IPS panelde belirli bir süre gösterilen (10-20 dk.) görüntü, ekrandaki görüntü değişse bile "hayalet" bir görüntü bırakabiliyor. Bu hayalet görüntü bazen birkaç dakika, bazen daha uzun ekranda kalabiliyor.

Zaman içinde sorunun LG tarafından yapılan panelleri kullanan MacBook Pro'larda oluştuğu anlaşılmış. Apple, bu efekti azaltmak üzere bir destek belgesi yayınlasa da onu tamamen çözmeye yönelik bir şey sunmuyor.

Okuyucu Yorumları