Apple'a Uzak Doğu'dan büyük tokat!

Apple, son dönemlerde yediği en büyük darbelerden birini yedi! Hem de bakın nerede...

Apple'a büyük tokat!

Tayvan'ın Adil Ticaret Komisyonu, Apple'ın GSM operatörleri ve elektronik mağazalarına baskı yaptığını, iPhone 5S'lerin fiyatını zorla yükselterek sabitlediğini tespit etti.

Böylece tüm satış kanallarında aynı fiyata satılan iPhone 5S için firmaların rekabet şansı azalırken tüketiciler de rekabet nedeniyle daha düşük fiyata ürün alma imkanından mahrum kalıyorlar.

Ticaret komisyonu, Apple ve 3 GSM operatörü arasındaki e-posta yazışmalarını da ele geçirerek, bu yasa dışı durumu ispatladılar. E-postalarda, operatörlerin cihazları satışa sunmadan önce fiyat bilgisini Apple'a göndererek onay aldığı açıkça görülüyor. Bu rekabete aykırı, kartel benzeri yasadışı faaliyeti nedeniyle Apple'a Tayvan'da 600 bin dolarlık ceza kesildi. Apple, cezayı ödemezse, cezanın üç katına kadar çıkması mümkün.

Apple ise iPhone 5S'in dünyada en ucuz satıldığı ülkenin Tayvan olduğunu iddia ederek, fiyatı yükseltmek için baskı uyguladığını reddediyor ancak Tayvan'lı yöneticilerin bu laflara karnı tok, ellerindeki e-posta yazışmaları şüpheye yer bırakmıyor.

Okuyucu Yorumları