Apple, A6X çipini TSMC'ye ürettirecek

Apple, kanlı bıçaklı olduğu Samsung ile tüm ilişkiyi kesmekte kararlı. İşte planın son halkası!

Samsung'dan kurtulma planı!

Apple ve Samsung'un 2012'de 12 milyar dolarlık işi beraber yaptıkları tahmin ediliyor. Ancak Çarşamba günü ortaya çıkan raporlara göre Apple, A6X işlemcilerinde Samsung'dan kurtulmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

ABD'li ve Güney Koreli iki devin arasının, dünya çapında devam eden patent kavgaları nedeniyle giderek bozulduğu biliniyor. İlk olarak Commercial Times'da yayınlanan bir habere göre Apple, iPad 4'de kullandığı A6X çipini Taiwan Semiconductor Manufacturing'den (TSMC) tedarik etmek üzere yeni anlaşmalar yapıyor. Bu gelişme, daha sonra aralarında AFP'nin de bulunduğu uluslararası bazı kaynaklar tarafından da "onaylandı".

Yine de 2013, Apple'ın Samsung'a bol miktarda ödemede bulunacağı bir yıl olacak. TSMC'nin üreteceği iPad işlemcilerinin deneme aşamasına ulaşması birkaç ay alabilir ve toplu üretim, yılın ortalarını bulabilir. Bunun yanında üretimin yolunda gideceğinin de bir teminatı bulunmuyor.

Bu arada bazı raporlar, Samsung'un Apple'a ödeyeceği 1.05 milyar dolarlık cezanın Samsung tarafından çiplerin fiyatının artırılmasıyla karşılanacağını iddia etmişti. Ancak bir grup rapor, bu iddiaların doğru olmadığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları