Apple almak onlara yasak!

Apple ürünlerine satış yasağı gelmedi ama onlar, Apple markalı ürün alımını resmen yasakladı!

Apple almak yasak!

San Francisco yetkilileri, Apple'ın "Elektronik Ürünler Çevresel Değerlendirme Aracı" olarak bilinen (EPEAT) doğa dostu yeşil standarttan çıkmasının ardından, kendi bölgeleri içerisindeki hükümet kuruluşlarına Apple ürün alımını durdurdular.

Apple'ın aldığı bu karar, San Francisco Çevre müdürü olan Melanie Nutter'ın şu sözleri sarf etmesine neden oldu; "Apple gibi bir markanın EPEAT ile ilişkisini kesmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradık. Umarım şehrimize getirdiğimiz Apple ürünü alma yasağı, firmanın yaptıkları hakkında bir kez daha düşünmesine yol açar."

Pek tabii bu büyük karara tepki sadece bölge hükümetinden gelmedi, birçok yerel okul, kurum ve kuruluş Curpertino'nun hüküm sürdüğü yerlerde eylemler yapıldı. Yine de an itibariyle borsanın en değerli şirketi hakkında yapılan bu engellemeler, kendisi için çok da büyük sorun olmayacak gibi gözüküyor.

Amerika ve hatta dünya üzerindeki birçok kurum ve kuruluş EPEAT sertifikası kullanıyor. Nitekim Apple'ın EPEAT'tan ayrılmasındaki bahanelerin başında, tasarladığı yeni MacBook serisi üzerinde bulunan pil ve ekranın üretilen kasaya yapışmış olması ve de bu parçaların herhangi bir şekilde geri dönmüşüme gidemeyecek olması yer alıyor.

Okuyucu Yorumları