Apple, Android kullanıcılarını fena "çaldı!"

Tim Cook, yeni iPhone 6'ların Android ve Samsung cephesinden ne kadar kullanıcı "çaldığını" açıkladı

iPhone'a geçiş tam gaz!

iOS ve Android arasındaki savaş 2014 içinde büyük bir sürpriz yaratmış görünüyor. 2014 ve öncesinde Android'in hızlı yükselişiyle Apple telefonları popülaritesini hızla kaybederken Apple, iPhone 6 ve iOS 8 ile yakaladığı çıkışı, rakibine ağır darbe vurmak için kullanmış durumda.

Tim Cook'un, Apple hakkında ilk kez açıkladığı rakamlara göre, iPhone 6 veya iPhone 6 Plus'ı alanların sadece yüzde 15'lik kısmı, daha önceki modellerden geçiş yapmış durumda. Apple'ın hesaplarına göre, 74,5 milyon kullanıcı ilk defa iPhone alan kullanıcılardan oluşuyor. Bu rakam da, Samsung'un kaybettiği müşteri sayısına yakın bir rakam. Bir diğer deyişle, Apple iPhone 6 ile birlikte Samsung'un kullanıcılarını kaparak kendine çekmiş görünüyor.

Samsung'un yıllardır değişmeyen tasarımı konusundaki ısrarı nedeniyle pek çok kullanıcının markadan soğuduğu zaten tahmin ediliyordu. Bu hatasını gidermek isteyen Samsung'un tasarım ekibini tamamen değiştirerek, metal alaşımlı yeni telefonlar üretmeye başlaması da bir tesadüf değil.

Apple'ın başarısındaki bir diğer faktörün de, iMessage servisi olduğu düşünülüyor. iOS kullanıcıları arsındaki kapalı bir mesajlaşma sistemi olan iMessage, Blackberry'nin BBM'ine benzer bir etki yaratmış durumda.

Ayrıca, eski iPhone'lardan çok az geçiş yaşanması, iPhone 5 aldıkları için 2 yıllık kontrata bağlanmış olan çok sayıda Apple kullanıcısının, 2015 sonu ve 2016 içinde yeni iPhone almak için harekete geçerek Apple'ın satışlarını patlatacak olma ihtimali anlamına geliyor. Apple'ın, kontratları biten bu kitleyi yeni iPhone'lar almaya ikna etmek için 2015 sonbaharında devrimsel yeni iPhone modellerini tanıtması da büyük ihtimal gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları