Apple, Android kullanıcılarını istiyor...

Apple, daha önce sadece kendi kullanıcılarına sunduğu bu seçeneği, artık Android'e de sunabilir...

Apple'ın yeni planı!

9to5Mac'inyeni bir haberine göre Apple, Android kullanıcılarını kendi tarafına çekmek için belki de şimdiye kadar uygulamış olacağı en agresif yöntemi kullanacak. Firma, bu işlemi Apple mağazalarında sunacağı takas kampanyası ile gerçekleştirecek. Takas ve geri dönüşüm programı ilk defa Apple olmayan telefonlar için genişletilecek. Kullanıcılar, kullanmakta oldukları telefonu vererek, yeni bir iPhone almak için kullanılmak adına bir hediye çeki alacaklar. Daha önceden bu seçenek sadece Apple'ın kendi donanımı için geçerliydi ve Samsung, Motorola, LG ve diğer üreticilerin Android telefonları ile kullanılamamaktaydı.

Var olan programda olduğu gibi, Apple mağazalarının çalışanları, telefonunuzun görsel durumuna göre bir fiyat belirleyecekler. Eğer belirgin çizikler, çukurlar ve benzeri sorunlar varsa, telefonunuz için sunulan hediye kartının değeri daha düşük olacak. Ayrıca, takas edilen telefonların düzgün bir şekilde çalışması gerekiyor. Ancak, eğer Android telefonunuz mükemmel bir durumda olsa bile, telefonunuzu eBay, Amazon veya benzeri hizmetler üzerinden satarak büyük ihtimal ile daha yüksek bir ödeme alacaksınızdır.

9to5Mac'in söylediğine göre Apple çalışanları, Android kullanıcılarının var olan kişiler (rehber) bilgilerini yeni iPhone aktarmalarına yardımcı olacaklar ve yenilenmiş takas programı bu hafta içerisinde başlayacak. Kişiler dışındaki önemli verilerin korunmasından ise kullanıcılar sorumlu olacaklar. Apple, daha önce de Android kullanıcılarının iOS ve iPhone'a geçişlerini kolaylaştırmak için bir rehber yayınlamıştı ve fotoğrafların, müziklerin ve belgelerin Apple telefonlara aktarılmasını adım adım anlatmaktaydı...

Okuyucu Yorumları