Apple App Store Adeta Para Bastı!

Apple, App Store açıldığından bugüne kadar geliştiricilere ne kadar para kazandırdığını açıkladı. İşte o müthiş rakam ve fazlası...

App Store para bastı!

Apple, yapımcıların App Store üzerinden bugüne dek kazandığı gelirleri açıkladı. Yayınlanan verilere bakılırsa, yıllar içinde uygulamalara oldukça azami miktarda para ödeyerek yeni bir piyasa oluşmasına yardımcı olmuşuz gibi görünüyor.

App Store 2008'de ilk defa açıldığından beri yapımcılara toplam 70 milyar dolar kazandırdı. Apple'ın 70/30 gelir paylaşımını göz önünde bulundurursak, kullanıcıların 100 milyar dolardan fazla App Store alışverişi yaptığını söyleyebiliriz.

Marka, uygulama içi abonelik sunan yapımcılara 85/15 gelir sunarak aboneliklerin olabildiğince uzun devam etmesini sağlamaya çalışmıştı, ancak Apple bu politikasını geçen yıl yürürlüğe koydu.

Apple'ın bu zamanlaması kesinlikle WWDC 2017 ile aynı hedef dahilinde. Yıllık bir yapımcı konferansı olan WWDC önümüzdeki hafta başlayacak. Burada iOS 11, yeni Siri Speaker, belki iPad Pro 2 ve yeni MacBook'ların açıklanması bekleniyor.

App Store indirmeleri son 12 ayda %70 büyüdü, ayrıca ödemeli abonelikler geçen yılın aynı ayına göre %58 arttı.

Super Mario Run ve Pokemon Go'nun yanı sıra, benzeri olmayan farkı bir çok alandan uygulamalar, Apple'ın Dünya Pazarlamacılığı Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller'e göre rekor kıran oranların temel sebepleri arasında bulunuyor.

Şirketin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte kameralara önem vermesi, fotoğraf ve video uygulamalarının %90 oranında inanılmaz bir tırmanma göstermesine yardımcı oldu.

Google da Play Store yapımcıylarla 70/30 gelir paylaşımı kuralına sahip, ancak şirket henüz gelir oranlarını halk ile paylaşmadı.

Okuyucu Yorumları