Apple'ın uygulama mağazası App Store üzerinden yaptığınız aboneliklerin yenilenmesinde kötü sürprizlere hazır olun

Apple, App Store ödeme politikasında değişiklik yapıyor. Bu değişiklik sonrasında yaşayabileceğiniz kötü sürprizlere dikkat etmenide büyük yarar var...

App Store üzerinden yaptığınız aboneliklerin yenilenmesinde kötü sürprizlere hazır olun

Apple’ın duyurduğu yeni üyelik politikası güncellemesi, aboneliklerin otomatik yenilenmesini sorunsuz hale getirmeyi amaçlıyor. Ancak aynı zamanda sürpriz ücretlere de yol açabilir.

Teknoloji devi, eski politikaya göre son zamanlarda fiyatını yükselten bir abonelik için ücret alınmadan önce kullanıcılardan bunu onaylamalarını istiyordu. Ancak gelecekte, geliştiricilerin bir dizi koşulu yerine getirdikleri sürece otomatik olarak daha yüksek fiyatlar talep etmelerine izin verecek. Apple, kullanıcıları fiyat artışını e-posta ve anlık bildirim yoluyla önceden bilgilendirecek, ancak ücretlendirilmeden önce abonelikten çıkmak tamamen kullanıcının dikkatine bırakılmış durumda.

Yapılan duyuruda, geliştiricilerin fiyatlarını yılda bir defadan fazla arttırmadıkları sürece özelliği kullanabileceklerini söyleniyor. Ayrıca bu artışların, mevcut abonelik fiyatının yüzde 50'sini ve 5 doları veya mevcut yıllık abonelik fiyatının yüzde 50'sini ve 50 doları geçmemesi gerekiyor.

Apple, kullanıcıların hizmetlerini kesintiye uğratan daha yüksek abonelik fiyatlarını seçmelerini isteyen istemleri kaçırma eğiliminde olduklarını söylüyor. Bu yüzden kullanıcıların fiyat artışlarıyla ilgili bildirimleri de kaçırmaları mümkün olacaktır. Bundan sonra üyeliklerinizin fiyatlarındaki değişiklikler için e-posta adresinizi biraz daha dikkatli kontrol etmenizde fayda olabilir.