Apple artık uygun fiyatlı içerik geliştiriyor!

Apple; akıllı televizyonlar için kullanışlı ve nispeten ucuz bir cihaz geliştiriyor olabilir!

Apple, Chromecast'i taklit edebilir

The Information, Apple'ın yeni televizyon servisleri hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Büyük Elma, yeni bir akış içeriği üzerinde yoğun çalışmalar yürütüyor. Apple'ın amacı; Google Chromecast ve Amazon Fire TV gibi rakiplerinin üzerinde yeni set üstü yapılar geliştirmek yönünde. Apple; güncel 180 dolar seviyesindeki maliyetleri önemli ölçüde aşağıya çekmek amacında.

Apple'ın TV servislerinin payları son zamanlarda ciddi düşüş gösteriyor. Apple TV, özellikle internet hizmetlerindeki gücünü kaybediyor. Parks Associates'ın araştırmasına göre Apple TV, sadece ama sadece yüzde 15'lik pazar payına sahip. Amazon, HBO ve Google gibi şirketler ise daha geniş pazar payına sahip. Maalesef Apple, rakiplerinin aksine orijinal içerik sunamıyor.

Apple'ın amacı çok daha fazla insana hizmet vermek... Şirketin Oprah Winfrey ile yaptığı anlaşma buna işaret ediyor. Tüm bunlara ek olarak Büyük Elma, sektöre 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı hedefliyor. Üstelik geliştirilen içerikler iPhone, iPad ve iPod gibi donanımlara entegre edilecek. Artık sadece Apple TV'ler değil; dev şirketin mobil cihazları da, güncel uygulamalara uyarlanacak. Kısacası akıllı TV alanındaki dengeler değişecek.

Okuyucu Yorumları