Apple başkan yardımcısı ortadan kayboldu!

MacBook'lardan iPhone'a kadar hemen her üründe parmağı olan önemli isim, artık Apple'da değil!

Apple'ın büyük kaybı!

Teknoloji dünyası, Apple'ın yöneticilerinden bir isim hakkındaki sorulara cevap bulmaya çalışıyor.

Apple'ın, teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Bob Mansfield'in ismini şirketin web sitesinden kaldırması büyük merak uyandırdı. Şirket, durum nedeniyle ilgili hiçbir açıklama yapmazken, akıllara Bob Mansfield'in emekli olmak istemesi geldi. Geçen yıl Mansfield'in emekli olmak isteyebileceği konusu gündeme gelmiş ancak Apple Başkanı Tim Cook'un Mansfield'e ayda 2 milyon dolarlık maaş önererek onu emeklilikten vazgeçirdiği konuşulmuştu.

Mansfield, Apple'a 1999 yılında, Rycer Graphics'in satın alınması sonrasında katılmıştı. Mansfield'in Apple için önemi çok büyüktü çünkü Apple'daki görevi iMac, MacBook, ve MacBook Air'lerin geliştirilmesinden sorumlu olduğu kadar iPhone ve iPad tasarımları da onun sorumluluğundaydı. Yani, yeni nesil telefonların tasarım ve teknolojilerinin belirlenmesinde söz sahibi olan başkan yardımcısıydı.

Apple sözcülerinin, Mansfield'in şirketle ilişkisinin "özel projeler" kapsamında devam edeceği şeklindeki belirsizlik içeren cevapları da medyayı tatmin etmedi. Ama şurası bir gerçek: Mansfield, artık Apple'da değil...

Okuyucu Yorumları