Apple bile soyuldu! İşte detaylar...

Bu sefer patlayan iPhone değil, Apple'ın dükkanı oldu. Hırsızlar 31sn'de ne kadar çalmış olabilir?

31 Saniyelik soygun!

Bilindiği üzere Apple'ın farklı şehirlerde Store'ları mevcut ve buralardan satış yaparak sürekli kar amacı güdüyor. Macbook'lar, iPhone'lar, iPod'lar ne ararsanız var!

5 hırsızın bu ürünleri görmekten ağzı sulanmış olacak ki Marlton, New Jersey'deki Apple Store'u Çarşamba gecesi 2:00 sularında soydular. Kamera kayıtlarından anlaşılıyor ki sadece 31 saniye içerisinde kıymetli ne var ne yok toplayarak oradan uzaklaşmışlar.

Apple Store'un ön girişindeki camekan'ı bir tuğla ile paramparça eden hırsızlar seri bir şekilde 23 Macbook Pro, 14 iPhone ve 9 iPod Touch'ı toplayarak 31 saniye içerisinde gözden kayboldular.

Ürünlerin tam olarak hangi model oldukları bilinmezken polis araştırmasına göre çalınan cihazların toplam bedeli 40,000 dolar civarında.

Apple kaçırılan ürünlerini hangi yöntemlerle geri alabilir diye düşünürken "Back to My Mac" ve "Find my iPhone" özellikleri akıllarda beliriyor. Daha önce Macbook'u çalınan bir kişi "Back to My Mac" özelliğini kullanarak iSight kamera sayesinde iki hırsızın görüntülerini elde etmiş ve hem hırsızları yakalatıp hem de Macbook'una kavuşmuştu.

Bakalım Apple, bu kaybı ne olarak kayda geçecek.

Okuyucu Yorumları