Apple, Bilgi Sızdırmaları Konusunda Uyardı!

Apple'ın şirket içi bildirisi, bilgi sızdıranların sayısını ve başlarına neler geldiğini ortaya koydu!

Apple'dan "sızıntı" mesajı

Bilgi sızıntıları firmalar için büyük problem olan bir durum ve bundan Apple da muaf değil. Her sene, yazılımlar, cep telefonları ve diğer cihazlar hakkında, resmi bilgilerden çok daha önce sızıntı bilgiler yayılıyor. Apple, şirket içi bir bildirisinde bu konuda örnekler vererek çalışanlarını uyardı, 29 kişinin geçen sene yakalandığını ve 12'sinin tutuklandığını açıkladı.

Şirket içi bildiri, hangi bilgilerin hangi görüşmelerden sızdırıldığını detaylıca anlatıyor. Apple, yazılım mühendisliğinde başkan yardımcısı olan Craig Federighi tarafından gerçekleştirilen, iPhone yazılım gecikmeleri ve daha piyasaya çıkmamış iPhone X ve Apple Watch'ın tüm detaylarının konuşulduğu bir toplantıyı da örnek gösterdi.

Sızdırılan bilgilerin firmalara verebileceği çok çeşitli zararlar var. Apple, yayınladığı bildiride ürünlerinin ne kadar iyi olduğunu müşterilerine kendisi anlatmak istediğini, bunu daha beceriksiz bir şekilde bir başkasının yapmaması gerektiğini söylüyor.

Bu tarz bir bildiri Apple'ın ilk defa yaptığı bir şey değil. Daha önce de güvenlik seminerleri verilmişti, ama bunlar da ironik şekilde sızdırılmıştı.

Halkın ve medyanın bu tarz bilgi sızıntıları için bir açlığının olduğu kesin, ama Apple ve diğer firmalar şüphesiz ki bu sızıntıların gelecekte olmasını engellemek için güvenliği olabildiğince arttıracaklar.

Okuyucu Yorumları