Apple, bir büyük satın almanın eşiğinde!

Apple, en büyük rakibinin önünü kesmek adına oldukça büyük bir satın alma için görüşmelere başladı!

Apple, bir büyük satın almanın eşiğinde!

Online müzik servisleri arasında büyük rekabet söz konusu. Bunlar arasında özellikle Spotify ile Apple Music arasında ciddi bir rekabet var. Apple Music her ne kadar ince eleyip sık dokusa da şimdilik Spotify'ın eline su dökebilmiş değil. Bunun için yeni iOS güncellemesiyle beraber müzik servisine farklı özellikler de kazandıran Apple, görünüşe göre farklı kollardan da arayış içinde. Buna ilişkin gelen habere göre ise Apple, Tidal ile ilgileniyor.

The Wall Street Journal'ın haberine göre Apple, şu sıralar Tidal ile kapalı kapılar ardında görüşme içinde. Bilindiği gibi Tidal, Jay Z, Beyonce ve Kanye West ortaklığında ilerleyen yeni nesil müzik platformlarından biri. 2015 yılında Jay Z tarafından 56 milyon Dolar'a satın alınan platform şu an 3 milyon aboneye (para ödeyen) sahip. Spotify'da bu rakam 30 milyon, Apple Music'te ise 15 milyon.

Apple, Tidal'ı da kendi renklerine bağlayarak popülerliğini arttırma düşüncesinde olabilir. Ancak şu an için hiçbir şey net değil. Apple, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, Tidal tarafında da sessizlik hakim.

Okuyucu Yorumları