Apple, bir değil iki iPad mini mi tanıtacak?

Apple'ın popüler oyuncağının yeni sürümünü beklerken, karşınızda 2 farklı model görebilirsiniz!

İkisi bir arada mı geliyor?

iPad mini tanıtıldığından bu yana Apple'ın daha yüksek çözünürlüklü, yani "Retina" ekranlı bir iPad mini 2 üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Son dedikodular ise bunun aksine, Apple'ın hem Retina, hem de Retina olmayan 7.9 inç'lik bir iPad mini 2 düşündüğü yönünde.

Tayvan'ın ünlü haber kaynaklarından Economic Daily News'a göre Apple, Retina ekranları yetiştirememekten kaygılanıyor. Bu nedenle iPad mini'nin 2013'ün üçüncü çeyreği yerine 2014'ün başlarında piyasaya süreceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan başka bir rapor, gecikmenin nedeninin ekran çözünürlüğündeki karar olduğunu iddia etmişti. Ancak iPad mini, her türlü 2014'e kalacak gibi görünüyor.

Ekim 2012'de tanıtılan iPad mini, 1024x768 gibi orta seviye bir çözünürlük sunuyor. Cihaz, Google Nexus 7 gibi iddialı rakiplerine rağmen önemli bir satış başarısı yakalamış durumda.

iPad mini hakkında son söylenenler arasında cihazın daha hızlı A6X işlemcisiyle geleceği, ekran kenarlarının dokunmatik olacağı veya ekran kenarlığının hiç olmayacağı, Retina ekran kullanılması halinde cihazın biraz kalınlaşabileceği var.

Okuyucu Yorumları