Apple bir kez daha sarsıldı

Apple Apple olalı, App Store'unda böylesine büyük bir sorun yaşamamıştı...

Apple'a App Store şoku

Her gün bir yenisi piyasaya çıkan akıllı telefon uygulamaları, son zamanlarda bir takım sorunlar yaşamaya başladılar. Birçok kullanıcının dikkatini çeken yeni bir sorunsa Apple'ın iOS ve Mac app store'ları üzerinden indirilen bazı uygulamaların çalışmaması oldu.

AllThingsD.com'un aldığı bilgilere göre firma tarafından şu şekilde bir açıklama yapıldı; "Birkaç gün önce bazı uygulamalar için DRM code sağlayan sunucular üzerinde sorun tespit ettik. Araştırmalarımızın sonucundaysa nerede hata olduğu bulduk ve sunucularımızı düzelttik. Benzeri bir hata ile bir daha karşılaşacağımızı sanmıyoruz."

Bu açıklamanın ardındansa Apple, DRM'lerde bulunan hataların sadece az miktarda kullanıcıyı etkilediğine değindi. Nitekim Instapaper'in yaratıcısı Marco Arment, oluşan bu hatanın hangi uygulamaları etkilediğini gösteren uzun bir liste yaparak kendi sitesi üzerinden yayınladı. Toplamda 114 adet uygulama bulunan liste Arment'e göre "az sayıda" demek için bir hayli çok.

Geçtiğimiz hafta Apple ve Apple store'lar için çok da iyi geçmedi zira bu sorundan birkaç gün önce iOS App store üzeride bulunan bir zararlı yazılım birçok kullanıcıyı etkilemişti.

Okuyucu Yorumları