Apple bizi gözetleyecek!

Apple, yeni aldığı patent sayesinde her şeyimizden haberdar olacak. Ancak bu kez bizim yararımıza...

Apple bizi gözetleyecek!

Sık sık kaybolan ve bir türlü bulunamayan eşyalarınız için Apple kökten bir çözüm bulmuşa benziyor. Teknoloji devinin "kişisel eşyalar ağı" adını verdiği yeni "icadı" sayesinde cüzdan, anahtar, telefon gibi eşyalar artık Apple'ın sensörlerle takip ettiği ağına dahil olacak ve adım adım takip edilecek.

Apple'ın geçtiğimiz günlerde patente dönüştürdüğü projesi, elbette yalnızca kayıp eşya bürosu olarak hizmet vermeyecek. Patent çılgını şirketin bu tip konularda daha ilginç fikirlere sahip olduğunu biliyoruz. Nitekim söz konusu patentin açıklama kısmında yazanlar, bu konuda daha detaylı bilgi veriyor: "Patent; sağlık, spor, form, egzersiz, sevkiyat ve endüstriyel üretim gibi alanları kapsayacak. Hareket ve çevreye bağlı koşulları algılayarak, bu eylemleri rapor edecek."

Kısacası söz konusu patent, "hareket izleyen cihazlarla" (MMD) desteklenecek ve bu cihazlar, insanlar da dahil olmak üzere, neredeyse her madde veya platforma uygulanabilecek. Örneğin Apple'ın MMD sensörleri, kargoya verdiğiniz şeyleri takip ederek, kuryenin eşyalarınıza nasıl davrandığına kadar size izleme şansı verecek.

Okuyucu Yorumları