Apple, bu 29 cep için yasak istiyor!

1 değil, 2 değil... Apple, bu cep devinin tam 29 telefonunun satışını engelletmek için düğmeye bastı

Apple bu kez çok sert!

Apple, HTC'nin 29 cebini ABD'de neden engellemek istediğini bir mektup yoluyla yazılı olarak açıkladı. Bu gelişme, HTC'nin Apple'ın yasaklatma çalışmaları üzerinde yeni bir inceleme başlatmak istemesi üzerine yaşandı.

Peki Apple, hangi nedenle HTC'nin ceplerini raflardan kaldırmak istiyor? Apple'ın mektubuna göre HTC, 647 numalaralı patenti (5.946.647 numaralı patentin kısaltılmış hali) ihlal ediyor. 1996'da, iPhone'un akıllardan geçmediği bir zamanda alınan 647 numaralı patent, aslında çok da anlamlı bir içeriğe sahip değil; dolayısıyla onu açıklamak biraz güç. 647, temel olarak işletim sisteminin bir cihazdan girdi alarak depolamasını ve daha sonra onu bir kullanıcı arayüzünde göstermesini açıklıyor. 647'nin temsil ettiği veri yapıları arasında takvim etkinlikleri, telefon numaraları, kişi bilgileri var.

Foss Patents'e göre Apple'ın mektubu, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) daha hızlı davranmasını sağlayacak. ITC'ye göre bir yasaklama da sözkonusu olabilir. Bununla birlikte HTC avukatlarının böyle bir duruma izin vermemek için durmaksızın çalıştıkları biliniyor. Son olarak iki taraf arasında bir süredir devam eden bu savaşın kısa zamanda bitmesinin beklenmediğini söyleyelim.

Okuyucu Yorumları