Apple'ın "bükülme" patenti!

Apple, iPhone 6'da başını ağrıtan "bükülme" sorununu, yeni cihazlarına özellik olarak taşıyabilir!

Apple'ın "bükülme" patenti!

Apple, geçtiğimiz yıl yaşanan Bendgate olayının ardından önemli bir ders almış gibi gözüküyor; şimdi eğimli ve esnek cihaz akımına katılmayı planlıyor. Firma, yakın zamanda U.S. patent No. 8,929,085 "Flexible electronic devices" hakkını alarak, yeni odağının ne yönde olabileceğine dair işaretler veriyor.

Patent, iPhone gibi gözüken bir taşınabilir cihazı ve bu cihazın esnemeye, katlanmaya ve iç donanımına hasar almadan büyük ölçüde eğilmeye dayanabildiğini gösteriyor. Bu dayanım ise "rigid-flex printed devreler" ve esnek kasa ile gerçekleştiriliyor. Belgede gözükene göre Apple "plastik, ince cam, fiber birleşimler, ince meta, kumaş ve silikon" kullanarak daha dayanıklı ve sağlan bir iCihaz üretebilir.

İç donanım ise ince bir cam tabakası ile kaplı bir OLED ve birkaç katmandan oluşan esnek bir pile sahip gibi görünüyor. İlginç olan bir başka ayrıntı ise, cihazın eğilmeye veya sıkmaya karşı tepki vererek daha zengin bir etkileşim olasılığı yaratabileceğinden bahsedilmesi.

Apple, bu patentleri yeni ve değişik bir iPhone yaratmak için kullanmayabilir ancak patentin alınmış olması, firmanın gelecekteki mobil ürünlerine daha fazla yenilik getirmek için bir yol aradığını göstermekte. Samsung'un 2015'te esnek bir telefon yayınlamaya hazırlanması ve LG'nin yakın zamanda gerçekleştirdiği G Flex 2 duyurusu ile beraber, eğimli ve esnek telefon akımı, yavaş yavaş şekil almaya başlıyor...

Okuyucu Yorumları