Apple'dan bilgi çalan "casus" cezayı yedi!

Apple'da çalışırken pek çok bilgiyi çok ilginç yerlere satan "casusun" cezası belli oldu!

"Apple casusu" cezayı yedi!

Eski bir Apple çalışanı, mahkeme tarafından eski işverenini dolandırmaktan kaynaklı hapse gönderilecek. Söylenenlere göre, gerçekleştirilen dolandırma işlemi, Apple'ın firma içi dosyalarını içeren karmaşık bir plandan oluşuyordu ve 4.4 milyon doların dolandırıcıya geçmesi ile sonuçlandı.

Paul Devine, 2010 yılına kadar bir Apple çalışanı idi. Daha sonrasında ise yasa dışı işlemlerde bulunduğu şüphesi ile tutuklanmıştı. Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkanlara göre Devine, Apple'ın içerisindeki hassas verileri çalarak, bu verileri Apple'ın malzeme sağlayıcılarıyla paylaşmakta ve karşılığında büyük miktarda paralar almaktaydı.

Resmi açıklamaya göre Devine, raporları, ürün tahminlerini, fiyat hedeflerini ve hatta gelecekteki ürün özelliklerini elde ederek, partneri ile birlikte, sağlayıcılara sunmaktaydı. Bu sağlayıcılar da Devine'in verdiği bilgilere göre fiyatlandırmalarını ve stratejilerini ayarlayarak, Apple ile yapacakları anlaşmalarını güvene almaktaydılar.

Eski yönetici, mahkemeye itirafta bulunarak anlaşmaya çalışmış durumda. Sonuç olarak da bir yıl ve bir gün boyunca hapis yatacak ve Apple'a 4.4 milyon doların üstünde bir miktarı geri ödeyecek...

Okuyucu Yorumları